M4L Launchpad Sequencers and User2 Mode not working

Please join the new beta forum at https://ableton.centercode.com/login.html
Locked
eatriwave
Posts: 6
Joined: Tue Nov 03, 2009 10:52 am

M4L Launchpad Sequencers and User2 Mode not working

Post by eatriwave » Sun Mar 10, 2013 2:08 pm

I've been working on a Step Sequencer for the Lauchpad in Live 8. Sequencer doesn't work properly in Live 9 anymore.
The Problem is that no MIDI messages are sent to Live in USER2 Mode.
The current state of the sequencer is displayed on the Lauchpad but pressing any buttons has not effect.
This is not just the case with my own Step Sequencer but also the Sonic Faction Hatchet Step Sequencer and the Launchpad Sequencer from Novation themselves.

3osc
Posts: 144
Joined: Fri Jun 26, 2009 7:52 am

Re: M4L Launchpad Sequencers and User2 Mode not working

Post by 3osc » Wed Mar 13, 2013 5:37 am

Whew. I thought this was just me.

S4racen
Posts: 5201
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: M4L Launchpad Sequencers and User2 Mode not working

Post by S4racen » Wed Mar 13, 2013 5:32 pm

Navigate within the patch and find any elements that a looking for a 1 or 0, these need to read a 127 or 0... This is due to the velocity sensitivity introduced with the Push...

Both of the devices you mention are not Ableton devices so you are better off directing your queries to the designers of them...

Cheers
D

eatriwave
Posts: 6
Joined: Tue Nov 03, 2009 10:52 am

Re: M4L Launchpad Sequencers and User2 Mode not working

Post by eatriwave » Sun Mar 17, 2013 11:14 pm

S4racen wrote:Navigate within the patch and find any elements that a looking for a 1 or 0, these need to read a 127 or 0... This is due to the velocity sensitivity introduced with the Push...
D
Thanx a lot, Sequencer is up and running again.

JorJe_GonZa
Posts: 2
Joined: Thu Feb 21, 2013 12:11 pm

Re: M4L Launchpad Sequencers and User2 Mode not working

Post by JorJe_GonZa » Tue Mar 19, 2013 4:36 pm

I didn't understand what need to change :(

ericby
Posts: 4
Joined: Thu Mar 21, 2013 9:11 pm

Re: M4L Launchpad Sequencers and User2 Mode not working

Post by ericby » Thu Mar 21, 2013 9:14 pm

bonjour.
same problem for me ...
and i don.t find the place to change 0 and 1 to 127 and 0 ...
help !!
merci

docprosper
Posts: 1192
Joined: Sat Apr 24, 2010 11:20 am
Location: Fredericksburg, VA

Re: M4L Launchpad Sequencers and User2 Mode not working

Post by docprosper » Tue Mar 26, 2013 3:47 pm

S4racen wrote:Navigate within the patch and find any elements that a looking for a 1 or 0, these need to read a 127 or 0... This is due to the velocity sensitivity introduced with the Push...

Both of the devices you mention are not Ableton devices so you are better off directing your queries to the designers of them...

Cheers
D
Thanks Darren, marked for future reference...
Funk N. Furter wrote:Post properly.
Ableton Live Suite | M4L | Powerbook | Launchpad | APC40 | Faderfox | 2x1200 | ...
---> http://soundcloud.com/kilcraft

ericby
Posts: 4
Joined: Thu Mar 21, 2013 9:11 pm

Re: M4L Launchpad Sequencers and User2 Mode not working

Post by ericby » Tue Mar 26, 2013 8:22 pm

what.sss!
:?: :?:

sans soleil
Posts: 218
Joined: Sat Jan 29, 2005 6:59 pm
Location: toronto
Contact:

Re: M4L Launchpad Sequencers and User2 Mode not working

Post by sans soleil » Tue Apr 23, 2013 1:45 am

hi - same problem running live 9.0.3 on a mac. it seems to me that the launchpad should sort of qualify as an ableton device, btw...the unit carries their logo on it.

Locked