All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Push 2 restarting.. anyone else?
PostPosted: Mon May 14, 2018 2:33 pm 

Joined: Mon May 14, 2018 2:22 pm
Posts: 3
Hi,

I have a new Push2, two weeks old - its connected via the supplied lead to a freshly rebuilt (new SSD) iMac running High sierra.

Its using the proper pack pack too.

Te issue I'm seeing is random, and involves the push 2 freezing, (though the track continues), sometimes showing the push logo, and the only cure seems to be a power off restart - which works fine, though the problem may reoccur just seconds later, or may not happen at all! It has happened 10+ times in a row, separated by seconds or minutes between each lock up.

Anyone seen this before? I'd heard that Chrome can be an issue so that's not running.

Thanks!

Ben


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Push 2 restarting.. anyone else?
PostPosted: Tue May 15, 2018 9:19 am 

Joined: Mon May 14, 2018 2:22 pm
Posts: 3
Progress, though disappointing.

Installed Live 10 onto an entirely different machine.. and the same issues are happening on that one too.

It's back in it's box now and will be going back to the store today.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Push 2 restarting.. anyone else?
PostPosted: Wed May 16, 2018 4:16 am 

Joined: Sat Aug 29, 2009 11:59 am
Posts: 46
Yeah, mine doesn't do that. I'm on PC but it sounds like a hardware fault with your Push.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Push 2 restarting.. anyone else?
PostPosted: Wed May 16, 2018 1:23 pm 

Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Posts: 2649
Are you using the power supply or just direct off USB?

_________________
Freelance SoundLabs
Soundcloud


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Push 2 restarting.. anyone else?
PostPosted: Wed Jun 06, 2018 9:48 pm 

Joined: Thu Apr 14, 2005 1:35 am
Posts: 69
yes mine is doing that too randomly. just replied to another post about this as i was looking to see if anyone had a fix for it.

have you found a fix?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Push 2 restarting.. anyone else?
PostPosted: Sun Jun 24, 2018 6:04 pm 

Joined: Sun Jun 24, 2018 10:00 am
Posts: 1
I think I am having a similar (or same) issue...

If I reboot the PC then all is fine (for a while) then the display goes into some kind of loop where every 7 or so seconds it shows the logo then it goes back to normal.
Followed all the possible trouble shooting suggestions but to no avail.

Is a fix available ?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Push 2 restarting.. anyone else?
PostPosted: Sun Jun 24, 2018 7:09 pm 

Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Posts: 17058
Location: Ableton Forum Administrator
Probably best to contact support@ableton.com next.

_________________
Erik M.
InnerPortalStudio.com - Professional Audio Mastering


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Push 2 restarting.. anyone else?
PostPosted: Tue Jul 10, 2018 11:20 pm 

Joined: Tue Jul 10, 2018 11:11 pm
Posts: 1
My Solution!
As of July 10, 2018 - I had an issue with Push 2 showing the logo ever 7 seconds on windows 10 - latest update as of July 10th, 2018(Version 1803 Build 17134.165).. So it worked fine, but the screen just switched to the logo every 7 seconds, and then back to the normal screen - REALLY annoying.
I have a 1080 TI, 64 gigs memory, 18 core CPU.
I was about to take it back to the store...

What I tried that didn't help:
I'm in the IT business, so I tried everything and more. Reboot, Installed latest video drivers, uninstalled drivers, different USB ports, different USB cables, power, no power, USB2, USB3 etc...

The fix:
Exit out of CHROME before you start up Ableton Live 10.

If you start chrome before, it will display the logo every 7 seconds.

If you start it after no problem.

So fresh reboot, don't start chrome, start Ableton Live 10, make sure the 7 second push logo flash doesn't happen. Then you can start chrome.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Push 2 restarting.. anyone else?
PostPosted: Wed Jul 11, 2018 1:56 am 
Site Admin

Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Posts: 1073
Location: Ableton
Kicksome wrote:
My Solution!
As of July 10, 2018 - I had an issue with Push 2 showing the logo ever 7 seconds on windows 10 - latest update as of July 10th, 2018(Version 1803 Build 17134.165).. So it worked fine, but the screen just switched to the logo every 7 seconds, and then back to the normal screen - REALLY annoying.
I have a 1080 TI, 64 gigs memory, 18 core CPU.
I was about to take it back to the store...

What I tried that didn't help:
I'm in the IT business, so I tried everything and more. Reboot, Installed latest video drivers, uninstalled drivers, different USB ports, different USB cables, power, no power, USB2, USB3 etc...

The fix:
Exit out of CHROME before you start up Ableton Live 10.

If you start chrome before, it will display the logo every 7 seconds.

If you start it after no problem.

So fresh reboot, don't start chrome, start Ableton Live 10, make sure the 7 second push logo flash doesn't happen. Then you can start chrome.


I'm pretty sure I've heard about some GPU issue with Push2 + Chrome recently. It'd be super kind if you could report your experience to support@ableton.com
thx!

_________________
Ableton Forum Moderator


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Push 2 restarting.. anyone else?
PostPosted: Wed Jul 11, 2018 2:49 am 

Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Posts: 17058
Location: Ableton Forum Administrator
That's interesting since Chrome is the only common browser that supports WebMIDI. I wonder if it's polling for connected devices or something?

_________________
Erik M.
InnerPortalStudio.com - Professional Audio Mastering


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group