All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 137 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Author Message
 Post subject: Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
PostPosted: Mon Aug 03, 2015 9:28 am 

Joined: Mon Dec 13, 2010 6:19 pm
Posts: 6854
Good.
I probably forgot these parameters back then, since I don't really use Analog.

And between yours and S4racens link, the complaining about Filepi might finally come to an end 8)

_________________
A New Kind Of Science: Six wondrous excursions into a brave new world made of sound...

Enhanced Push community mapping for native Live devices


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
PostPosted: Tue Nov 17, 2015 5:51 pm 

Joined: Mon Sep 08, 2014 3:45 pm
Posts: 114
greetings!

since Push 2 release my biggest concern was about mappings. i've really got used to these mappings by TomViolenz and i just don't think it'll work like that with Push 2. there are new parameters and options besides.

so how are things there? maybe some of you who used Push1 with these scripts could tell how's default mapping on Push 2 set up?

_________________
http://soundcloud.com/ivarin


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
PostPosted: Mon Dec 07, 2015 8:31 am 

Joined: Fri Nov 06, 2009 9:01 am
Posts: 27
Hi all,

Are these settings still better than default on the Push 2?

Jamie.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
PostPosted: Mon Dec 07, 2015 9:36 am 

Joined: Thu Oct 13, 2005 9:01 pm
Posts: 227
I find the auto mappings on certain vst.s very random, and the mapping layout settings on Push / Live 9.5, is not very logic, for example, an ADSR or filters cutoff/ resonance etc. can stretch to 2 banks, insted of being together in one bank right after each other, for easy control.
I know this thread is about Live,s devices, but i just saw Tom,s remark from June:

I hear Mr. lovelights and his locked Facebook group is a REALLY friendly place, with only REALLY well meaning people ;-)

Try for your self here:

https://www.facebook.com/AbletonPushVstRacks/



http://lovelight.biz/

win 10, 16 gb ram, intel 8xcore i7-4790 cpu 3.60zh, propellerhead balance


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
PostPosted: Mon Dec 07, 2015 5:24 pm 

Joined: Sat Jul 16, 2011 12:41 am
Posts: 1814
lovelight wrote:
I find the auto mappings on certain vst.s very random, and the mapping layout settings on Push / Live 9.5, is not very logic, for example, an ADSR or filters cutoff/ resonance etc. can stretch to 2 banks, insted of being together in one bank right after each other, for easy control.
I know this thread is about Live,s devices, but i just saw Tom,s remark from June:



Obviously this is going to happen, the automapping just follows, and always has, the order the plug in has. The plug in developer configures this order.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
PostPosted: Mon Dec 14, 2015 12:36 pm 

Joined: Sat Feb 08, 2014 2:20 pm
Posts: 229
FYI, I've updated my Ubermap tool, which allows you to remap VST/AU plugins on Push (and also remap Live's own devices, although the new mappings for them are more advanced than what you could do with Ubermap, so this part isn't that useful any more), for Live 9.5 and (hopefully) Push 2. Setup is slightly technical but if you are interested: viewtopic.php?p=1684933#p1684933

_________________
Ubermap: simple, free bank and parameter remapping for AudioUnit and VST devices for Push and Push 2: http://ubermap.live


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
PostPosted: Sat Feb 06, 2016 9:43 am 

Joined: Sat Sep 19, 2015 9:40 am
Posts: 42
This isn't working as of Live 9.6, anyone else have this problem?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
PostPosted: Mon Feb 08, 2016 8:17 pm 

Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am
Posts: 7055
igneous wrote:
This isn't working as of Live 9.6, anyone else have this problem?


This? The main subject or Ubermap?

_________________
Make some music!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
PostPosted: Tue Feb 09, 2016 7:02 am 

Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Posts: 17142
Location: Ableton Forum Administrator
In Live 9.6 python support was updated to version 2.7, so some scripts will have to be recompiled by their creators to work correctly.

_________________
Erik M.
InnerPortalStudio.com - Professional Audio Mastering


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
PostPosted: Tue Feb 09, 2016 8:27 am 

Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am
Posts: 7055
Tarekith wrote:
In Live 9.6 python support was updated to version 2.7, so some scripts will have to be recompiled by their creators to work correctly.


I think generally, Python 2.7 is backwards compatible and so should Live be on that account. It might not be in practice as you suggest, but that's on Ableton I suspect. I've had 2.7 installed since release and no issues with previous Live versions, though that might have been a side by side installation, can't remember.

_________________
Make some music!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
PostPosted: Tue Feb 09, 2016 9:41 am 

Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Posts: 17142
Location: Ableton Forum Administrator
It's a known issue with some scripts, not all though as you say.

_________________
Erik M.
InnerPortalStudio.com - Professional Audio Mastering


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
PostPosted: Wed Apr 06, 2016 10:51 am 

Joined: Sat Sep 19, 2015 9:40 am
Posts: 42
This, the main subject, doesn't work for me. It did before 9.5, but now when drop in the .py file and it converts to a .pyc file I get nothing when I boot live--no banks or user presets. I haven't tried Ubermap, perhaps I should? Any ideas?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
PostPosted: Wed Apr 06, 2016 9:13 pm 

Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am
Posts: 7055
igneous wrote:
now when drop in the .py file and it converts to a .pyc file I get nothing


This does as far as I know not work anymore. I think someone posted something about a workaround.

_________________
Make some music!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
PostPosted: Wed Apr 06, 2016 9:57 pm 

Joined: Sat Sep 19, 2015 9:40 am
Posts: 42
Dang! Maybe we can put this in the first post then to let folks know? Could you possibly link to that workaround? I found the community mappings really game-changing, would be grateful to have them back.

edit: I've looked all over for the workaround but can't find it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Change the parameter mapping of Lives own devices in Push!
PostPosted: Thu Apr 07, 2016 3:00 pm 

Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am
Posts: 7055
igneous wrote:
Dang! Maybe we can put this in the first post then to let folks know? Could you possibly link to that workaround? I found the community mappings really game-changing, would be grateful to have them back.

edit: I've looked all over for the workaround but can't find it.


I can't find it now, but you can try with this in Terminal:
Code:
python -m py_compile [nameOfSourceFile].py
+ return.

I'm not certain this will work if the file needs external libraries and what not. I'm pretty sure you need to have Python 2.7 installed. You can check which verison you have with
Code:
python --version
+ return.

_________________
Make some music!


Last edited by Stromkraft on Thu Apr 07, 2016 7:57 pm, edited 3 times in total.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 137 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group