Push 2

Come here to discuss Push with other users.
For tech support, please head to http://www.ableton.com/help
Post Reply
lovelight
Posts: 237
Joined: Thu Oct 13, 2005 9:01 pm
Contact:

Push 2

Post by lovelight » Mon Nov 02, 2015 9:18 am

So here it is:

http://www.amazon.de/Ableton-Push2-ABLE ... B017BJV30S

Wonder if it support preset browsing in 3rd party vst,s, that would be a big step


best regards

https://www.facebook.com/AbletonPushVstRacks/
Last edited by lovelight on Mon Nov 02, 2015 3:26 pm, edited 1 time in total.

Roland-
Posts: 5
Joined: Sun Oct 25, 2015 7:12 am

Re: Push 2

Post by Roland- » Mon Nov 02, 2015 9:35 am

Last week i got my Push and now there's Push 2 >.<

lovelight
Posts: 237
Joined: Thu Oct 13, 2005 9:01 pm
Contact:

Re: Push 2

Post by lovelight » Mon Nov 02, 2015 9:38 am

thats quite annoying, ive got mine in march, but im still in love with version 1. at least they dont have upgrades like apple 1 or 2 times a year :)

They have a trade in, if you return your push 1 you can have 30 % of

Roland-
Posts: 5
Joined: Sun Oct 25, 2015 7:12 am

Re: Push 2

Post by Roland- » Mon Nov 02, 2015 11:12 am

lovelight wrote:thats quite annoying, ive got mine in march, but im still in love with version 1. at least they dont have upgrades like apple 1 or 2 times a year :)

They have a trade in, if you return your push 1 you can have 30 % of
i have a 30 days money back with my push from my seller, so i'll send it back this week :)

BoddAH
Posts: 638
Joined: Sat Jun 26, 2010 7:13 pm
Location: Brussels, Belgium

Re: Push 2

Post by BoddAH » Mon Nov 02, 2015 11:26 am

Is Push 2 actually available from the Ableton site? There's no shipping estimate other than "Blabla IF in stock usually 1 to 7 days".

I don't want to pay 700 right now and wait 4 months for Push to arrive like last time. :evil:

Tarekith
Posts: 17281
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Push 2

Post by Tarekith » Mon Nov 02, 2015 11:33 am

lovelight wrote:So here it is:

http://www.amazon.de/Ableton-Push2-ABLE ... B017BJV30S

Wonder if it support 3rd party vst,s, that would be a big step
Yes, you can browse 3rd party VSTs now, and you can also define which controls you want on your VSTs shown on the push display, and save that as a default template for each time you load the VST. This is built into Live though, so even none Push owners will be able to use that feature.

tom_d
Posts: 229
Joined: Sat Feb 08, 2014 2:20 pm

Re: Push 2

Post by tom_d » Mon Nov 02, 2015 11:45 am

Tarekith wrote: Yes, you can browse 3rd party VSTs now, and you can also define which controls you want on your VSTs shown on the push display, and save that as a default template for each time you load the VST. This is built into Live though, so even none Push owners will be able to use that feature.
Did they mention anything about grouping parameters into custom banks or is it currently restricted to banks of 8, grouped in the order of the parameters?
Ubermap: simple, free bank and parameter remapping for AudioUnit and VST devices for Push and Push 2: http://ubermap.live

EmEx
Posts: 1
Joined: Sat Oct 31, 2015 1:46 pm

Re: Push 2

Post by EmEx » Mon Nov 02, 2015 11:47 am

They have made the updated firmware available for Push 1. Can now browse sample, preview samples and launch VST's. Happy days!

mcclaine
Posts: 12
Joined: Tue Jan 13, 2015 6:46 pm

Re: Push 2

Post by mcclaine » Mon Nov 02, 2015 11:57 am

Are there functions from PXT Live in Push 2? That would be great.
From what i just saw, there still no arrangement button....

Tarekith
Posts: 17281
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Push 2

Post by Tarekith » Mon Nov 02, 2015 12:20 pm

I'm not familiar enough with PXT to know 100%, but as far as I know no.

mr.knister
Posts: 1
Joined: Wed Apr 21, 2010 3:42 pm

Re: Push 2

Post by mr.knister » Mon Nov 02, 2015 12:42 pm

EmEx wrote:They have made the updated firmware available for Push 1. Can now browse sample, preview samples and launch VST's. Happy days!
btw, is there a way to select the slicing mode in simpler from push 1?

deets
Posts: 4
Joined: Fri Jun 12, 2009 4:50 pm

Re: Push 2

Post by deets » Mon Nov 02, 2015 12:48 pm

From the Ubermap-Thread:
Jesse wrote:Hey I just wanted to chime in here: I looked at the community mappings for the new parameter ordering of Push 2. I owe a huge debt to this community. Of course it is quite different now, because we also have dynamic parameter ordering.

And to follow up: this new parameter ordering (along with access to Simplers's new features) will come to Push 1 very soon in an upcoming beta. Thanks for your patience...

Edit: Also: much respect to Ubermap and Tom_d! Tom I would wait until the upcoming beta to play with this code as we will rearrange some of the code to bring the new parameter ordering to Push 1.

re:dream
Posts: 4549
Joined: Fri Dec 28, 2007 9:42 am
Location: Hoerikwaggo's sunset side...
Contact:

Re: Push 2

Post by re:dream » Mon Nov 02, 2015 1:01 pm

Yikes. This is the thing about hardware. You can't get free upgrades. I am going to investigate that 30% discount

Sternenlicht
Posts: 70
Joined: Tue Mar 27, 2012 7:07 am
Contact:

Re: Push 2

Post by Sternenlicht » Mon Nov 02, 2015 1:02 pm

Hmm, what i dont understand is: why should i upgrade from Push1 to Push2, is there something what Push 1 cant do ?

The layout looks similar. Only for the improved LCD ?
https://soundcloud.com/sternenlicht/rohkostler

Live 9.5 / Push / Omnisphere / Elektron Analog 4 / Analog RYTM /Octatrack

BoddAH
Posts: 638
Joined: Sat Jun 26, 2010 7:13 pm
Location: Brussels, Belgium

Re: Push 2

Post by BoddAH » Mon Nov 02, 2015 1:15 pm

Sternenlicht wrote:Hmm, what i dont understand is: why should i upgrade from Push1 to Push2, is there something what Push 1 cant do ?

The layout looks similar. Only for the improved LCD ?
It's mostly about sample manipulation me thinks. Similar to Maschine. To some, this might be a big deal. Some other probably don't care.
Last edited by BoddAH on Mon Nov 02, 2015 1:16 pm, edited 1 time in total.

Post Reply