Push 2 Problem

Come here to discuss Push with other users.
For tech support, please head to http://www.ableton.com/help
Post Reply
dds111
Posts: 3
Joined: Tue Jun 09, 2015 12:23 pm

Push 2 Problem

Post by dds111 » Mon Dec 28, 2015 8:16 am

I have got my Push 2 last week and first thing i have noticed was packaging. When i opened it i saw that it is not originally packed. Fingertips all over the place, and specially on play button. Few encoders are noticeably lighter to turn than others especially 4th on the left which is used most. I purchased new device from Ableton dealer in Croatia. He said that he get the device directly from Ableton in that condition packed like this and he said that he emailed Ableton about this problem and waiting for response. Have any of you guys experienced similar situation? How about your encoders? Push was packed in this kind paper, and not in transparent like i saw in many of unboxing videos. What should i do?

Image

Tarekith
Posts: 17644
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Push 2 Problem

Post by Tarekith » Mon Dec 28, 2015 8:35 am

I would contact Support@Ableton.com directly and see what they say.

dds111
Posts: 3
Joined: Tue Jun 09, 2015 12:23 pm

Re: Push 2 Problem

Post by dds111 » Mon Dec 28, 2015 2:51 pm

I sent them an Email today but they are on Christmas holidays. How about your encoders? Are difference in weight noticeable? Not asking about Tempo encoder. I know it feels sluggish.

Tarekith
Posts: 17644
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Push 2 Problem

Post by Tarekith » Mon Dec 28, 2015 3:37 pm

Mine are all pretty close, a couple might be a tiny bit looser. Honestly all my gear has always had at least slight differences between some of the knobs, and often with use they all end up the same anyway.

lovelight
Posts: 242
Joined: Thu Oct 13, 2005 9:01 pm
Contact:

Re: Push 2 Problem

Post by lovelight » Mon Dec 28, 2015 6:31 pm

Look here:

viewtopic.php?f=55&t=218970


The tempo knob is a different step encoder, and all units have the same feeling, nothing wrong, and wont affect its life time, they say.




https://www.facebook.com/AbletonPushVstRacks/


win 10, 64 bit, 16 gb ram, intel 8xcore i7-4790 cpu 3.60zh, propellerhead balance
http://lovelight.biz/

dds111
Posts: 3
Joined: Tue Jun 09, 2015 12:23 pm

Re: Push 2 Problem

Post by dds111 » Mon Dec 28, 2015 7:43 pm

Hi lovelight. Yes i konw about tempo encoder and it is not a problem for me as i barely use it. I am worried about 4th encoder which i use most for browsing. It is much lighter than others.

lovelight
Posts: 242
Joined: Thu Oct 13, 2005 9:01 pm
Contact:

Re: Push 2 Problem

Post by lovelight » Tue Dec 29, 2015 12:40 pm

there shouldent be any problem with the rest of the encoders, so if your 4th is sluggish, and you receive your Push 2 as explained i would ask for a new one
Since it sounds like its been used, and not new. Who knows how it had been used ?

heres an unboxing video:

https://www.youtube.com/watch?v=xSWOC5a0J5A

setzer_
Posts: 32
Joined: Wed Jul 22, 2009 9:12 am
Contact:

Re: Push 2 Problem

Post by setzer_ » Fri Jan 01, 2016 11:56 pm

I just got mine and the encoders are very different... one is very loose, one is pretty stiff and one actually goes from loose to extremely tense (barely movable) and then back to loose. The master volume knob also exhibits this behaviour, I am certainly returning this unit. I'm pretty ok with everything else though... except really wondering if the pads are a downgrade from push 1 to push 2. Either way its getting returned from the encoder issue alone.

- Dan

Post Reply