Push 2 Hot Swap SAMPLE doesn't work!

Come here to discuss Push with other users.
For tech support, please head to http://www.ableton.com/help
ze2be
Posts: 3461
Joined: Mon Apr 12, 2004 2:17 am
Location: Mos Eisley

Re: Push 2 Hot Swap SAMPLE doesn't work!

Post by ze2be » Sat Jan 12, 2019 4:54 am

This is sooo strange. And its the same without Push as well. (I dont have Push) Im currently auditioning and archiving tens of thousands of drum samples, and now got a tennis arm pain and also neck pain from mouse drag and drop every single sample to a rack with Sampler. So I went through the manual and now this forum to see if I was missing something with the hot swap function. Well, you can make Simpler or Sampler have a default setting when dropping samples to them. But it still breaks all macros each and every time, both with 9 and 10.0.5!!


I cant believe there is still no solution for this after all these years.


Update: Ok, it works but only with Simpler. (Its a second swap button down to the right at the waveform window when hovering with the mouse) The new Simpler is better then the old so its ok to replace Sampler for my drum use for now..
? ? ? ? ?

Sarrova-Q
Posts: 352
Joined: Mon Mar 23, 2009 1:18 pm

Re: Push 2 Hot Swap SAMPLE doesn't work!

Post by Sarrova-Q » Sat Jan 12, 2019 8:02 am

ze2be wrote:Update: Ok, it works but only with Simpler. (Its a second swap button down to the right at the waveform window when hovering with the mouse) The new Simpler is better then the old so its ok to replace Sampler for my drum use for now..
It works with your mouse, but you can't key or midi map that simpler hot swap sample button, there is no shortcut for it and it doesn't work when browsing on Push.
If you use Push, you loose all your macro's, and even worse, the whole rack chain of that drum cell.

ze2be
Posts: 3461
Joined: Mon Apr 12, 2004 2:17 am
Location: Mos Eisley

Re: Push 2 Hot Swap SAMPLE doesn't work!

Post by ze2be » Sat Jan 12, 2019 8:54 pm

Sarrova-Q wrote:
ze2be wrote:Update: Ok, it works but only with Simpler. (Its a second swap button down to the right at the waveform window when hovering with the mouse) The new Simpler is better then the old so its ok to replace Sampler for my drum use for now..
It works with your mouse, but you can't key or midi map that simpler hot swap sample button, there is no shortcut for it and it doesn't work when browsing on Push.
If you use Push, you loose all your macro's, and even worse, the whole rack chain of that drum cell.
I see..

I was considering finally getting the Push 2, but obviously not before this is fixed. Unfortunatly im not very optimistic about this ever happening.

Does Bitwig have a solution for this with Push or other controllers?
? ? ? ? ?

Post Reply