session workflow when recording more than one clip

Come here to discuss Push with other users.
For tech support, please head to http://www.ableton.com/help
n9
Posts: 34
Joined: Wed Oct 06, 2004 8:12 pm
Location: NYC
Contact:

Re: session workflow when recording more than one clip

Post by n9 » Wed Sep 21, 2016 5:24 pm

Here is a video demonstrating the issue:

https://www.youtube.com/watch?v=tHUopOb8fvE

Stromkraft
Posts: 7033
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am

Re: session workflow when recording more than one clip

Post by Stromkraft » Thu Sep 22, 2016 12:05 am

n9 wrote:Here is a video demonstrating the issue:

https://www.youtube.com/watch?v=tHUopOb8fvE
It's clearer now what you mean. I can verify it works the same on Push 1 with the Clip Buttons.
Make some music!

NoSonic822
Posts: 700
Joined: Sat Jun 01, 2013 8:38 am

Re: session workflow when recording more than one clip

Post by NoSonic822 » Thu Sep 22, 2016 8:42 am

start recording clip one, start recording clip 2, (both now recording)

NOW, are you in TRACK view? if not, GO TO TRACK VIEW....hehe....

NOW,

PRESS TRACK BUTTON (most top orangey button) ON TRACK WHICH HAS CLIP1,



magic
:twisted:

[jur]
Site Admin
Posts: 1947
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: session workflow when recording more than one clip

Post by [jur] » Thu Sep 22, 2016 11:42 am

Hi there,
There's a fix in the latest beta that just came out.
Ableton Forum Moderator

n9
Posts: 34
Joined: Wed Oct 06, 2004 8:12 pm
Location: NYC
Contact:

Re: session workflow when recording more than one clip

Post by n9 » Thu Sep 22, 2016 4:59 pm

YES!

It works just like I'd hope it would! Thank you so much, jur ... and everyone else. This is a really great thing!

AliMc
Posts: 20
Joined: Sat Jan 29, 2011 2:29 am

Re: session workflow when recording more than one clip

Post by AliMc » Thu Sep 22, 2016 8:05 pm

Yay. :D
This is great. Thanks Ableton, n9 and everyone else involved in this discussion.
I think Push now works exactly as I wanted it to.
Just need to sell something now to fund a new Push 2.

Stromkraft
Posts: 7033
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am

Re: session workflow when recording more than one clip

Post by Stromkraft » Thu Sep 22, 2016 9:31 pm

AliMc wrote:Yay. :D
This is great. Thanks Ableton, n9 and everyone else involved in this discussion.
Yes, thank you all. What I like about problem discussions like this is you advance your knowledge not only about the state and the possibilities of the Push and Live, but also what other people think is important and a little of how they want to make music

But is your problem actually solved AliMC?
AliMc wrote: I think Push now works exactly as I wanted it to.
Really? I love PXT Live which almost works like I want. Unfortunately some native features are not available in the API.
AliMc wrote: Just need to sell something now to fund a new Push 2.
Not a chance here, at least not now. :P
Make some music!

AliMc
Posts: 20
Joined: Sat Jan 29, 2011 2:29 am

Re: session workflow when recording more than one clip

Post by AliMc » Sun Sep 25, 2016 9:49 pm

Stromkraft wrote: But is your problem actually solved AliMC?
Good point.
After watching n9's video, I think I might have been getting a little carried away. My process is a little different to n9s.
(Thanks to n9 for going to the effort of making the video)

My Push was in Note mode, rather than Session mode.
I would have an audio track (or several) recording an external source or resampling.
I would then try to record some MIDI into an already looping drum rack track by hitting the record button on Push, playing some pads, then hitting record again to stop the drum track recording.
The result would be that the Audio track(s) would also stop recording.
I'm not sure if this behaviour also applied to other MIDI tracks (non drum rack).

It would be greatly appreciated if anyone with Push and the latest beta installed could verify if this behaviour has also been fixed.
Stromkraft wrote:
AliMc wrote: I think Push now works exactly as I wanted it to.
Really? I love PXT Live which almost works like I want. Unfortunately some native features are not available in the API.
If this is fixed, it would be just about there for me (for the moment :lol: )
I do always end up with "if only it could do this..." syndrome eventually though.

Anyway, I've just noticed the UK price for Push 2 has jumped up by £100, so it looks like it might take me a while to get hold of one.
I might try to pick up a used Push 1. They're going pretty cheap these days.
If I can just resist that shiny shiny screen. 8O

arteleis
Posts: 5
Joined: Thu Jan 05, 2012 3:41 am

Re: session workflow when recording more than one clip

Post by arteleis » Mon Oct 10, 2016 8:40 pm

well this is great. bought a push2 and upgrade to the new 9.6.2 from whatever 9.2 version i was using. upgraded the firmware on the push! And Bam! my workflow is ruined.

just spent 2 days trying to figure out if it was my fault.

So hopefully this get fixed. For now I am using my apc40 so i can record clips in sessions while recording an entire arrangement.. but I'm going to have to put duct tape over my push2 record button as at this point literally seems to serve no purpose and completely destroys and arrangement recording...

Could this be the answer to everyone bitching about push not able to global record control from the push?

I hope not.. else someone tell me what ive missed here, and why my push workflow does not work the way it has for the last few years or so...

arteleis
Posts: 5
Joined: Thu Jan 05, 2012 3:41 am

Re: session workflow when recording more than one clip

Post by arteleis » Mon Oct 10, 2016 8:44 pm

[jur] wrote:Hi there,
There's a fix in the latest beta that just came out.

I guess this is what I'm looking for? I had to -scroll up- lol

Gonna try this been losing my mind for days.

Anybody vouch for stability?

Post Reply