OSX Push2DisplayProcess CPU usage

Come here to discuss Push with other users.
For tech support, please head to http://www.ableton.com/help
jestermgee
Posts: 3319
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: OSX Push2DisplayProcess CPU usage

Post by jestermgee » Thu Feb 08, 2018 9:33 pm

From what I can gather this issue of unexpected high usage is another Mac specific issue and related to slightly older hardware?

I did a few (unscientific) tests between the same project on L9 and L10 and noticed absolutely zero difference in the display process. The track I was using would use approx 45% of CPU cycles (as reported by task monitor, not Live), 9.5GB of RAM and Push only peaked at 8% usage no matter what display mode I was in (including the graphic display of EQ8)

Certainly might be something they have to look into if info can be sent as to the setups. I have to agree tho, a dual core is not going to be very efficient. Not that Push requires it but overall it doesn't have many cores to divide the work over... I haven't used a dual core since about 2011.

jomtones
Posts: 258
Joined: Sat Oct 15, 2005 4:24 pm
Location: Tokyo
Contact:

Re: OSX Push2DisplayProcess CPU usage

Post by jomtones » Fri Feb 09, 2018 12:50 am

jestermgee wrote:From what I can gather this issue of unexpected high usage is another Mac specific issue and related to slightly older hardware?
I guess you're on a PC?

jestermgee
Posts: 3319
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: OSX Push2DisplayProcess CPU usage

Post by jestermgee » Fri Feb 09, 2018 2:31 am

jomtones wrote:I guess you're on a PC?
Indeed I am.

nori.lam
Posts: 71
Joined: Tue Dec 16, 2014 9:53 am

Re: OSX Push2DisplayProcess CPU usage

Post by nori.lam » Fri Feb 09, 2018 6:25 pm

jestermgee wrote:
jomtones wrote:I guess you're on a PC?
Indeed I am.
Any chance you could post your system specs (desktop/laptop)?
Just curious how it stacks up to a 2015 rMBP.
Live 9.7
Push 2
OSX El Cap

jestermgee
Posts: 3319
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: OSX Push2DisplayProcess CPU usage

Post by jestermgee » Fri Feb 09, 2018 10:52 pm

Sure thing:

- i7 4890K @ 4Ghz
- 16GB DDR3 2400 RAM
- Win 10 Professional (64bit)
- GTX 1080
- 3 x Samsung EVO 512GB SSD
- Roland Octacapture Audio Interface

peterswimm
Posts: 39
Joined: Fri Feb 05, 2016 9:03 pm

Re: OSX Push2DisplayProcess CPU usage

Post by peterswimm » Sat Mar 03, 2018 9:46 pm

fwiw this problem went away for me when I upgraded from sierra to high sierra

jomtones
Posts: 258
Joined: Sat Oct 15, 2005 4:24 pm
Location: Tokyo
Contact:

Re: OSX Push2DisplayProcess CPU usage

Post by jomtones » Sun Mar 04, 2018 6:09 am

peterswimm wrote:fwiw this problem went away for me when I upgraded from sierra to high sierra
Interesting. What CPU use is the Push process showing for you?

Post Reply