Is the Push 2 slide bar supposed to be this insensitive?

Come here to discuss Push with other users.
For tech support, please head to http://www.ableton.com/help
Post Reply
Fizmarble
Posts: 320
Joined: Tue Sep 26, 2006 4:25 pm

Is the Push 2 slide bar supposed to be this insensitive?

Post by Fizmarble » Thu Nov 09, 2017 9:18 pm

I can't tap on it to jump locations in Drum Racks, but I'm not sure if I'm supposed to be able to. I can barely get it to slide, it's useless as an effect modulator. It seems to respond like 20 percent of the time to sliding, sometimes I have to slide it 4 inches to move to the next 16 drum rack pads. What's your experience?
http://www.youtube.com/user/TOGtracks Free Jam Tracks for Guitarists, Bassists, and Drummers

Tarekith
Posts: 17364
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Is the Push 2 slide bar supposed to be this insensitive?

Post by Tarekith » Thu Nov 09, 2017 9:48 pm

Try sliding more to the right side of the bar, away from the LEDs Does that help?

Fizmarble
Posts: 320
Joined: Tue Sep 26, 2006 4:25 pm

Re: Is the Push 2 slide bar supposed to be this insensitive?

Post by Fizmarble » Thu Nov 09, 2017 9:55 pm

If I go too far to the right, it's the same. After trying your suggestion, it seems like it's a very narrow (2mm) area that actually works. It also stops working roughly half an inch from the top and bottom. So, even if my finger is still on the strip the pitch jumps back to center.
http://www.youtube.com/user/TOGtracks Free Jam Tracks for Guitarists, Bassists, and Drummers

[jur]
Site Admin
Posts: 1740
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: Is the Push 2 slide bar supposed to be this insensitive?

Post by [jur] » Fri Nov 10, 2017 12:06 am

The touch strip will respond differently depending on what you're using for.
E.g with drum racks, it is, be designed, set to work only if you slide from the current pads position to the next/previous 16 pads area.
It might not suit every one but it ended up being like this based on observations from multiple workflows.
Ableton Forum Moderator

[jur]
Site Admin
Posts: 1740
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: Is the Push 2 slide bar supposed to be this insensitive?

Post by [jur] » Fri Nov 10, 2017 12:07 am

BTW, if you have doubt about your hardware, please get in touch with support@ableton.com
Ableton Forum Moderator

Fizmarble
Posts: 320
Joined: Tue Sep 26, 2006 4:25 pm

Re: Is the Push 2 slide bar supposed to be this insensitive?

Post by Fizmarble » Fri Nov 10, 2017 4:14 pm

Thanks for the feedback everyone. I'm gonna contact support. I'm 99% sure mine isn't working like it is supposed to nor how it did on Push 1.
http://www.youtube.com/user/TOGtracks Free Jam Tracks for Guitarists, Bassists, and Drummers

Post Reply