Page 1 of 1

Push 2 Touchstrip workarounds?

Posted: Tue Jun 25, 2019 7:21 am
by painforest666
If anyone knows a way to remove or completely disable the touch strip mine is jumping around when not touched. I've tried everything on the support page about it.
I know I'm not supposed to ask for help here, but I need it terribly. I just purchased a Push 2 second hand. Everything seems to be working except my touch strip jumps around without touching it. As you can imagine this renders it completely useless. This is what I asked support. I think its weird they shut down their help forum- are they trying to sensor and hide all the issues the company has?

VIDEO OF PROBLEM AND STATUS REPORT:https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

How can I get around a faulty touch strip ?
I sent this to support:


Push 2 touch strip keeps jumping around without being touched. This makes it IMPOSSIBLE to use. I got an error report I've attached - other than that please view my other tickets for more information.
please help me I just bought this and can't use it at all.

even if you suggest a work around that may help a ton!

Also please lookup my push serial number and transfer ownership I do not have any information from the seller.

Thanks
any workarounds? If you can't help me with this it would be only right to upgrade me to Standard version please.

Hello,
I purchased an ableton push 2 second hand. I am sad to see the touchstrip jumps around constantly. I am very disappointed I paid a lot of money and the product is unusable. Please look up serial number and request change of license from previous owner.

I would also like to transfer the registration over to me but I do not have any information from previous seller.
I have tried on windows 10 ableton 9.5, and a Mac ableton 10. At a friends ableton 9.7 windows.
I have tried multiple usb cables and USB ports. Brand new cables.

Everything is setup correctly I’ve played with midi inputs and get it to stop for a small amount of time then the pitch strip goes all the way to the top. With Drum rack it goes to top bank / octave and when I try and change back down it jumps back up the second I take my finger off.

Let me know how I can get help please understand this is a game breaker. I will not stop until I have been helped.

I’m out a lot of money on this please contact previous owner To transfer the push 2 to my account. Please help me as this is unusable I’m very disappointed.

The video is when plugged into power and computer off- but it is the EXACT problem I am having it happens on live or not.

Let me know where I can get it repaired and how to get the license transferred from previous owner I can provide ANY proof you need.

Re: Push 2 Touchstrip workarounds?

Posted: Fri Aug 30, 2019 9:37 pm
by ShelLuser
painforest666 wrote:
Tue Jun 25, 2019 7:21 am
I think its weird they shut down their help forum- are they trying to sensor and hide all the issues the company has?
If they did your post wouldn't be here anymore.

Now, I do agree.. first we had a help forum, then they closed it and opened up some weird help section on the main website. Now that stuff is gone too... it's a little messy.

Anyway, you bought stuff second handed. so for all I know you got a bad model.

Considering modern electronics I seriously doubt there are options to get this repaired. It's simply not how modern electronics are build these days. Not push (=assumption on my part!), nor your (modern) fridge. At best they'd allow to swap out modules to "fix" stuff but when the devices get smaller (like Push and your cellphone) the risk of needing a full replacement gets bigger.

My take: you need a new Push.