APC40 DJ setup question for Loop Braces

Share your Ableton Live secrets here
jeromerobins
Posts: 20
Joined: Wed Apr 08, 2009 9:45 pm

Re: APC40 DJ setup question for Loop Braces

Post by jeromerobins » Tue Oct 12, 2010 1:09 pm

S4racen wrote:Probably best you read the manual on midi mapping..... Not to be rude but it's all there and there's even a lesson on it...

Cheers
D
theres always one isnt there? the one who knows something others dont & acts like a douchebag about it.

i know how to map, im asking how can i set the markers within the apc.

if u cant help, then just go away.

!STiTCH!
Posts: 150
Joined: Sat May 22, 2010 5:35 am

Re: APC40 DJ setup question for Loop Braces

Post by !STiTCH! » Tue Oct 12, 2010 4:14 pm

[/quote]
theres always one isnt there? the one who knows something others dont & acts like a douchebag about it.

i know how to map, im asking how can i set the markers within the apc.

if u cant help, then just go away.[/quote]
Theres always one isnt there? The one who's to lazy to RTFM, and wants the knowledge spoonfed to em. Hell, you want S4racen to DJ for you to? Seems to me S4racen was directing you to something that can not only solve your problem, but teach you more in the long run.
How bout you go away?

jeromerobins
Posts: 20
Joined: Wed Apr 08, 2009 9:45 pm

Re: APC40 DJ setup question for Loop Braces

Post by jeromerobins » Tue Oct 12, 2010 4:19 pm

& another jerkoff...how is him giving me a tiny bit of advice up there with djing for me?

did no one ever help u with ableton? did u learn every part of it on your own?

of course u didnt.

next?

!STiTCH!
Posts: 150
Joined: Sat May 22, 2010 5:35 am

Re: APC40 DJ setup question for Loop Braces

Post by !STiTCH! » Tue Oct 12, 2010 4:25 pm

Actually, yah, I did learn what I know on my own. I read the manual, I used the search function, hell I just trolled for hours, reading, learning and applying. Only AFTER reading the manual or searching did I ask a question, and to be honest I'm not sure theres more than one I did put forth here. Heres some advice - RTFM!

jeromerobins
Posts: 20
Joined: Wed Apr 08, 2009 9:45 pm

Re: APC40 DJ setup question for Loop Braces

Post by jeromerobins » Tue Oct 12, 2010 4:32 pm

well then youre the chosen one. youre the only true ableton ninja here...the rest of us mere mortals need some assistance from others from time to time.

!STiTCH!
Posts: 150
Joined: Sat May 22, 2010 5:35 am

Re: APC40 DJ setup question for Loop Braces

Post by !STiTCH! » Tue Oct 12, 2010 4:38 pm

I think you misunderstand - I don't know everything about ableton. But everything I know is from reading and researching and trial and error. What you NEED is to remove your head from you sphincter and maybe try the search function, cuz you seem to be totally against reading a manual.

That is all I'm done. A wise man once said - "Arguing on the internet is like playing in the special olympics. Even if you win, you're still retarded." and I'm retarded enough as it is, I don't need to dumb myself down any further.

jeromerobins
Posts: 20
Joined: Wed Apr 08, 2009 9:45 pm

Re: APC40 DJ setup question for Loop Braces

Post by jeromerobins » Tue Oct 12, 2010 4:52 pm

thank fuck...finally. like i said b4, go away.

S4racen
Posts: 5234
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: APC40 DJ setup question for Loop Braces

Post by S4racen » Tue Oct 12, 2010 5:02 pm

Man i gave you the answer about a day ago...

Go to clip view and see the two set buttons....!

Map these!

For fv cks sake you can't help some people!

Of course if it's that you don't have a manual then you should have said and maybe we would have been more forthcoming....

I'm not even going to suggest you hunt out WillJMarshalls Loop functionality control surface script as your reaction proves you don't deserve it...

Oh and you'll note from my original reply "I'm not being rude" if i was being rude i'd have told you to go and read the fucking manual!!

Cheers
D

jeromerobins
Posts: 20
Joined: Wed Apr 08, 2009 9:45 pm

Re: APC40 DJ setup question for Loop Braces

Post by jeromerobins » Tue Oct 12, 2010 5:16 pm

there u go. suggesting i search that guys link. wasnt so hard after all was it.

all those rants just for that piece of advice.

S4racen
Posts: 5234
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: APC40 DJ setup question for Loop Braces

Post by S4racen » Tue Oct 12, 2010 5:20 pm

The rants were started by and came from you.... Will's work is excellent but if you can't work out how to map the loop settings by yourself i'm guessing it'll be a bit advanced for you at the moment...

What version of Live are you using? I'm guessing a cracked copy as you'd have found the answer without the hysterics way before now....

If you'd like lessons i'd recommend Quantizecourses.com the quicker you can get up to speed the better as many people get frustrated and move onto another piece of software before really giving it a go...

And if you're using it for Djing then have a look at the AbletonLiveDj.com/forum as well...

Cheers
D

jeromerobins
Posts: 20
Joined: Wed Apr 08, 2009 9:45 pm

Re: APC40 DJ setup question for Loop Braces

Post by jeromerobins » Tue Oct 12, 2010 5:52 pm

legit versions but thanks for the sarcasm...its very helpful.

anyways u answered my question. thanks. im out.

S4racen
Posts: 5234
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:08 pm
Location: Dunstable
Contact:

Re: APC40 DJ setup question for Loop Braces

Post by S4racen » Tue Oct 12, 2010 6:02 pm

It's not a problem, good luck with that APC40... I'm sure there'll be plenty of other people who regret helping you out in future... Pity there's relatively few of us that understand it to any level...

Cheers
D

willrjmarshall
Posts: 87
Joined: Fri Apr 24, 2009 2:41 am

Re: APC40 DJ setup question for Loop Braces

Post by willrjmarshall » Wed Oct 13, 2010 4:11 am

You can search my link, but you can never take my soul!

Usedtobe
Posts: 65
Joined: Mon Jul 21, 2008 11:09 pm

Re: APC40 DJ setup question for Loop Braces

Post by Usedtobe » Wed Oct 20, 2010 1:56 pm

you missed the ninja workshop dude? bummer, we got certificates. and pizza ;)

schmermer
Posts: 3
Joined: Thu Mar 04, 2010 3:49 am

Re: APC40 DJ setup question for Loop Braces

Post by schmermer » Mon Jan 10, 2011 11:10 pm

GRAHHHHHHH RESSURECTTION

so what on the apc40 do you guys map loop length to? eh? eh?

Post Reply