Legato not working as expected (Live 9.0.4 win32)

Share your wishes for the future of Ableton Live
Post Reply
ttilberg
Posts: 587
Joined: Wed Oct 05, 2011 4:55 pm
Contact:

Legato not working as expected (Live 9.0.4 win32)

Post by ttilberg » Thu May 23, 2013 4:25 pm

Using legato on the second and third chords in the following clip is not working as expected:

Image

Upon enacting Legato, the final notes are truncated to a very small size:

Image

At first, I thought it was perhaps because I had too many things selected at once, so I tried selecting just one single note, that for sure should have extended to the beginning of the next note, however it also does not:

Image


Set can be downloaded here:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/753 ... broken.als
Tim Tilberg - Duluth, MN | SoundCloud - Arsenal
2011 13" MBP w/8GB ram | Live 9 Suite, Reason 6.5, FXPansion DCAM/Etch/Maul, Izotope Ozone 5

ttilberg
Posts: 587
Joined: Wed Oct 05, 2011 4:55 pm
Contact:

Re: Legato not working as expected (Please move to Ftr. Request)

Post by ttilberg » Thu May 23, 2013 4:29 pm

Oh god, I've already realised what is going on. Can this thread be moved to Feature Requests?

The issue is that it can't handle polyphonic legato. I think you should be able to do something like select two notes:

Image

and have Legato -only- consider those two notes for processing, so that you can consider voicings. Or figure something out along those lines...
Tim Tilberg - Duluth, MN | SoundCloud - Arsenal
2011 13" MBP w/8GB ram | Live 9 Suite, Reason 6.5, FXPansion DCAM/Etch/Maul, Izotope Ozone 5

[mal]
Posts: 515
Joined: Wed Jun 20, 2012 10:51 am

Re: Legato not working as expected (Live 9.0.4 win32)

Post by [mal] » Tue May 28, 2013 10:32 am

Hi Ttilberg,

Moving this to thge feature request forum.

Best,
Mads

ttilberg
Posts: 587
Joined: Wed Oct 05, 2011 4:55 pm
Contact:

Re: Legato not working as expected (Live 9.0.4 win32)

Post by ttilberg » Tue May 28, 2013 3:39 pm

Cool, thanks Mads!
Tim Tilberg - Duluth, MN | SoundCloud - Arsenal
2011 13" MBP w/8GB ram | Live 9 Suite, Reason 6.5, FXPansion DCAM/Etch/Maul, Izotope Ozone 5

Post Reply