Record Button For Arrangement On PUSH?

Come here to discuss Push with other users.
For tech support, please head to http://www.ableton.com/help
kompletemail
Posts: 94
Joined: Sun Dec 27, 2009 3:51 am

Record Button For Arrangement On PUSH?

Post by kompletemail » Sat Jul 20, 2013 6:50 am

I am mainly seeing that this big record button is for recording clips and writing automation, but I am stuck when I want to go to record the scene's from session to the arrangement page.

Is there a shift function to make it enable global recording?

Sorry if its obvious but I got mostly the rest figured out on this thing except this ..

lyovino
Posts: 509
Joined: Thu May 27, 2010 3:29 am

Re: Record Button For Arrangement On PUSH?

Post by lyovino » Sat Jul 20, 2013 3:00 pm

At the very top of the page in the transport bar there are two red record button's. If you press the left one and start firing scenes/clips they will be recorded to the Arrange. You can fire your clips right from Push.


Edit:
Sorry was not at the computer. The second button to the right of the Play button is the Arrange Record.
I thought they were Red.. The Session Record button is to the right of that next to the New.
iMac, Intel Core i7, 2.8 GHz, 16GB
Yosemite, Live 9.xx Suite (64- bit)
Push, Apogee Ensemble

sowhoso
Posts: 836
Joined: Thu Dec 27, 2007 1:14 am

Re: Record Button For Arrangement On PUSH?

Post by sowhoso » Sat Jul 20, 2013 3:36 pm

at some point one has to go back to the computer

:P

lyovino
Posts: 509
Joined: Thu May 27, 2010 3:29 am

Re: Record Button For Arrangement On PUSH?

Post by lyovino » Sat Jul 20, 2013 4:09 pm

Yep, no biggy though. I just assigned the "R" key to Arrange record.
iMac, Intel Core i7, 2.8 GHz, 16GB
Yosemite, Live 9.xx Suite (64- bit)
Push, Apogee Ensemble

kompletemail
Posts: 94
Joined: Sun Dec 27, 2009 3:51 am

Re: Record Button For Arrangement On PUSH?

Post by kompletemail » Sun Jul 21, 2013 1:08 am

lyovino wrote:At the very top of the page in the transport bar there are two red record button's. If you press the left one and start firing scenes/clips they will be recorded to the Arrange. You can fire your clips right from Push.


Edit:
Sorry was not at the computer. The second button to the right of the Play button is the Arrange Record.
I thought they were Red.. The Session Record button is to the right of that next to the New.
I already knew that obviously I believe my question was directed at hitting record from the Push hardware.

SO basically there is no arrangement view global record button on Push?

how does one midi map a shift function on the Push controller?

Shift+Record = global record button activation ..??

panten
Posts: 877
Joined: Mon Jan 23, 2012 1:02 pm
Location: South of London

Re: Record Button For Arrangement On PUSH?

Post by panten » Sun Jul 21, 2013 7:48 am

Probably not the answer you are after but...

... PXT-Live allows you to do this from Push.

SHIFT + Record = Arrangement Record

PXT-Live is definitely more complicated to learn but for a very good reason. It offers a lot of functions that are missing from Push, very obvious omissions like Arr. REC.

deva
Posts: 1685
Joined: Fri Jun 02, 2006 4:32 pm

Re: Record Button For Arrangement On PUSH?

Post by deva » Sun Jul 21, 2013 9:34 am

panten wrote:Probably not the answer you are after but...

... PXT-Live allows you to do this from Push.

SHIFT + Record = Arrangement Record

PXT-Live is definitely more complicated to learn but for a very good reason. It offers a lot of functions that are missing from Push, very obvious omissions like Arr. REC.

Is PXT-Live working with 9.0.5?

panten
Posts: 877
Joined: Mon Jan 23, 2012 1:02 pm
Location: South of London

Re: Record Button For Arrangement On PUSH?

Post by panten » Sun Jul 21, 2013 2:49 pm

Yup. So far so good.

sowhoso
Posts: 836
Joined: Thu Dec 27, 2007 1:14 am

Re: Record Button For Arrangement On PUSH?

Post by sowhoso » Sun Jul 21, 2013 3:52 pm

panten wrote:Yup. So far so good.
do you use PXT with any other DAW?

panten
Posts: 877
Joined: Mon Jan 23, 2012 1:02 pm
Location: South of London

Re: Record Button For Arrangement On PUSH?

Post by panten » Sun Jul 21, 2013 10:09 pm

I do not sir.

deva
Posts: 1685
Joined: Fri Jun 02, 2006 4:32 pm

Re: Record Button For Arrangement On PUSH?

Post by deva » Sun Jul 21, 2013 11:21 pm

panten wrote:Yup. So far so good.

Sweet... Are you finding PXT-Live useful?

panten
Posts: 877
Joined: Mon Jan 23, 2012 1:02 pm
Location: South of London

Re: Record Button For Arrangement On PUSH?

Post by panten » Mon Jul 22, 2013 6:28 am

It's the mutts.

Because789
Posts: 440
Joined: Thu Apr 28, 2011 1:26 pm

Re: Record Button For Arrangement On PUSH?

Post by Because789 » Mon Jul 22, 2013 4:14 pm

kompletemail wrote: how does one midi map a shift function on the Push controller?

Shift+Record = global record button activation ..??
You can't midi map buttons in Push mode, but you can switch to User mode and assign the global record button to a pad.
Live 9.5 (64bit), Max 7.0.6, Windows 10, Push 2, Korg electribe2, Bass Station II, Launch Control XL, Faderfox DJ3

M4L

deva
Posts: 1685
Joined: Fri Jun 02, 2006 4:32 pm

Re: Record Button For Arrangement On PUSH?

Post by deva » Mon Jul 22, 2013 6:18 pm

Because789 wrote:
kompletemail wrote: how does one midi map a shift function on the Push controller?

Shift+Record = global record button activation ..??
You can't midi map buttons in Push mode, but you can switch to User mode and assign the global record button to a pad.
How would one do that?

Because789
Posts: 440
Joined: Thu Apr 28, 2011 1:26 pm

Re: Record Button For Arrangement On PUSH?

Post by Because789 » Mon Jul 22, 2013 8:18 pm

deva wrote:How would one do that?
1. switch to User mode (press User button once)
2. got into midi map mode in Live
3. click on the global record button
4. press the pad you want to assign the global record button to (it want work with the black buttons since they function as momentary ones)

You could save this mapping with your default set so you only have to do it once.
Live 9.5 (64bit), Max 7.0.6, Windows 10, Push 2, Korg electribe2, Bass Station II, Launch Control XL, Faderfox DJ3

M4L

Post Reply