Help - Something's wrong with my MIDI setting

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Systemetric
Posts: 13
Joined: Tue Sep 24, 2013 1:01 am

Help - Something's wrong with my MIDI setting

Post by Systemetric » Tue Feb 23, 2016 3:18 am

Hi was wondering if someone could help me with something that kept me up till really late last night.

Here's how my gear is connected: I have my TR8 connected to my Mac running Ableton... TR8 MIDI out to Korg Minilogue MIDI IN. TR8 USB to Mac. All was fine till I was fooling around with some MIDI Preferences (I think this is where the problem is but I cant seem to figure it out).

So... the TR8 is playing a on board pattern. When I click on any other track in Ableton with a AU/VST on it... the TR8 sends the drum pattern MIDI to that channel resulting in garbage.

Anyone knows how to fix this? Thanks in advance.

Systemetric
Posts: 13
Joined: Tue Sep 24, 2013 1:01 am

Re: Help - Something's wrong with my MIDI setting

Post by Systemetric » Tue Feb 23, 2016 8:31 am

Anyone?

Tagor
Posts: 939
Joined: Thu Mar 12, 2009 3:18 am

Re: Help - Something's wrong with my MIDI setting

Post by Tagor » Tue Feb 23, 2016 12:06 pm

post a picture of your preferences & screenshot of the tracks

chapelier fou
Posts: 5234
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: Help - Something's wrong with my MIDI setting

Post by chapelier fou » Tue Feb 23, 2016 12:16 pm

In MIDI prefs INPUTS de-select TR8 in the TRACK column.
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

chapelier fou
Posts: 5234
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: Help - Something's wrong with my MIDI setting

Post by chapelier fou » Tue Feb 23, 2016 12:17 pm

Take some time to understand the MIDI prefs. This will save you a lot of trouble in the future.
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

Systemetric
Posts: 13
Joined: Tue Sep 24, 2013 1:01 am

Re: Help - Something's wrong with my MIDI setting

Post by Systemetric » Wed Feb 24, 2016 3:25 am

chapelier fou wrote:In MIDI prefs INPUTS de-select TR8 in the TRACK column.
Thanks!... this worked. It was a combination of on and offs that was causing it.

chapelier fou
Posts: 5234
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: Help - Something's wrong with my MIDI setting

Post by chapelier fou » Wed Feb 24, 2016 10:36 am

Systemetric wrote:
chapelier fou wrote:In MIDI prefs INPUTS de-select TR8 in the TRACK column.
Thanks!... this worked. It was a combination of on and offs that was causing it.
Combinations of ons and offs can cause so many things, you know.
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

Post Reply