Record Live Set Audio. How?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
ambientidm
Posts: 401
Joined: Tue Aug 12, 2008 4:57 am
Contact:

Record Live Set Audio. How?

Post by ambientidm » Sun Sep 11, 2016 8:45 pm

Push seems to have killed any ability to record the audio of a live set. I use to be able to use the resample feature to record audio from my live set improvisations. When I do this with push if I try to record a midi clip or audio clip the resample clip stops recording and starts looping. Does anyone know how to fix this problem.

Stromkraft
Posts: 7033
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am

Re: Record Live Set Audio. How?

Post by Stromkraft » Wed Sep 14, 2016 4:13 pm

ambientidm wrote:Push seems to have killed any ability to record the audio of a live set. I use to be able to use the resample feature to record audio from my live set improvisations. When I do this with push if I try to record a midi clip or audio clip the resample clip stops recording and starts looping. Does anyone know how to fix this problem.
What happens if you inactivate all Launch options in Preferences (ie setting these to "off")?
Make some music!

ambientidm
Posts: 401
Joined: Tue Aug 12, 2008 4:57 am
Contact:

Re: Record Live Set Audio. How?

Post by ambientidm » Thu Sep 15, 2016 4:15 am

Stromkraft wrote:
ambientidm wrote:Push seems to have killed any ability to record the audio of a live set. I use to be able to use the resample feature to record audio from my live set improvisations. When I do this with push if I try to record a midi clip or audio clip the resample clip stops recording and starts looping. Does anyone know how to fix this problem.
What happens if you inactivate all Launch options in Preferences (ie setting these to "off")?
doesn't fix it

Stromkraft
Posts: 7033
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am

Re: Record Live Set Audio. How?

Post by Stromkraft » Thu Sep 15, 2016 8:18 pm

ambientidm wrote:
Stromkraft wrote:
ambientidm wrote:Push seems to have killed any ability to record the audio of a live set. I use to be able to use the resample feature to record audio from my live set improvisations. When I do this with push if I try to record a midi clip or audio clip the resample clip stops recording and starts looping. Does anyone know how to fix this problem.
What happens if you inactivate all Launch options in Preferences (ie setting these to "off")?
doesn't fix it
OK.

I was able to record additional clips with the resample track running as long as I started recording by clicking on an empty clip slot with Push. Exclusive Arm in Preferences set to off naturally.

As long as I don't touch the record button it keeps going.

Hardly ideal, but works.
Make some music!

ambientidm
Posts: 401
Joined: Tue Aug 12, 2008 4:57 am
Contact:

Re: Record Live Set Audio. How?

Post by ambientidm » Fri Sep 16, 2016 1:32 am

I can't get that to work. Clip or scene workflow doesn't matter either.
Last edited by ambientidm on Fri Sep 16, 2016 2:22 am, edited 1 time in total.

aratunes
Posts: 76
Joined: Thu Oct 10, 2013 7:17 pm

Re: Record Live Set Audio. How?

Post by aratunes » Fri Sep 16, 2016 1:51 am

I think I removed all of the stop buttons from the cells in that entire track, not at the set now, but seems it worked.

mothergarage
Posts: 462
Joined: Sun Sep 06, 2009 7:41 am
Contact:

Re: Record Live Set Audio. How?

Post by mothergarage » Fri Sep 16, 2016 4:23 am

Have you "Fixed Length" turned off on Push?
home | sound | twitter | m4l
Windows 10 64bit - Live 10.0.1 - M4L 8 - RME Babyface/iConnectAUDIO4+

Stromkraft
Posts: 7033
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am

Re: Record Live Set Audio. How?

Post by Stromkraft » Fri Sep 16, 2016 8:13 am

ambientidm wrote:I can't get that to work. Clip or scene workflow doesn't matter either.
Then your preferences are likely not as mine or your methodology is different. This works every time. I'm mostly on the 9.7b7, but I don't think this is different in 9.6.2.

Preferences:
  • Arm is not exclusive.
  • The Record button doesn't start playback.
  • All launch options are off.
Make some music!

ambientidm
Posts: 401
Joined: Tue Aug 12, 2008 4:57 am
Contact:

Re: Record Live Set Audio. How?

Post by ambientidm » Sat Sep 17, 2016 3:20 am

mothergarage wrote:Have you "Fixed Length" turned off on Push?
makes no difference

Post Reply