No sound

Discussion of anything not related to audio or music production
Post Reply
ArthurDENT_42
Posts: 4
Joined: Sat Jun 30, 2018 3:22 pm

No sound

Post by ArthurDENT_42 » Tue Jul 03, 2018 7:08 pm

Does anyone else get a problem where you don't get any sound? I'm using a Focusrite Scarlett 2i2 with Live 10 lite if that's any help.

jestermgee
Posts: 3152
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: No sound

Post by jestermgee » Wed Jul 04, 2018 12:52 am

Yeah I get it all the time, then I switch my monitors on and problem is solved!

Stromkraft
Posts: 7033
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:34 am

Re: No sound

Post by Stromkraft » Wed Jul 04, 2018 8:31 am

jestermgee wrote:Yeah I get it all the time, then I switch my monitors on and problem is solved!
:mrgreen:
Once I demoed a product on a show with someone else and we got no sound. To the audience's not at all visible relief, the 20 or so of them, we found out after 10 minutes the cables weren't in…

Sometimes it's the most basic things that you think you got covered.
Make some music!

ArthurDENT_42
Posts: 4
Joined: Sat Jun 30, 2018 3:22 pm

Re: No sound

Post by ArthurDENT_42 » Wed Dec 19, 2018 3:02 pm

Everything is plugged in the way it should be, my preferences are all correct, my monitors are on, and none of the tracks are muted or off, etc. If I try playing MIDI the levels show me that there is sound. I have tried restarting both Ableton AND my computer, and this project still won't play any sound when it should. Does anyone have any ideas that aren't quite so obvious?

jestermgee
Posts: 3152
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: No sound

Post by jestermgee » Wed Dec 19, 2018 8:14 pm

Audio driver selected correctly in Lives preferences?
Speakers plugged into correct output?
Volume control is not at zero?
No mutes or bypasses selected on your interface?
Other programs make sound?
The project you opened actually has sound (master meter is showing a level)?

ArthurDENT_42
Posts: 4
Joined: Sat Jun 30, 2018 3:22 pm

Re: No sound

Post by ArthurDENT_42 » Fri Dec 21, 2018 9:03 am

It's fine now.

It was a problem in my soundcard, it wasn't sending any output to my headphones or monitors.

Yes, everything was selected in preferences as it should be, everything was plugged in as it should be, my Focusrite just decided to have problems.

Thanks for the help though!

Post Reply