Push 1 problem browsing plugin presets

Come here to discuss Push with other users.
For tech support, please head to http://www.ableton.com/help
Post Reply
eddie3579
Posts: 1
Joined: Wed Jan 02, 2019 4:54 pm

Push 1 problem browsing plugin presets

Post by eddie3579 » Wed Jan 02, 2019 5:00 pm

I read this article here on how to browse 3rd party plugin presets with push 1

https://help.ableton.com/hc/en-us/artic ... in-presets

However it just doesnt work for me. I use a plugin that does expose its presets to Live 10 - I select the device, and then I press browse as it says to do here, which enters hotswap mode, however my push just returns me to the folder browser where I selected the plugin but there are no presets displayed to select. I have tried with a few plugins that all do expose their presets to Live.

Has anyone else had this problem? I feel i must be doing something wrong but no idea what

jestermgee
Posts: 3076
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am

Re: Push 1 problem browsing plugin presets

Post by jestermgee » Thu Jan 03, 2019 1:59 am

Only some VSTs (not many) support direct browsing of their presets through the host for a start.

For second, the info page you linked to says this:
VST plug-in presets (Push 2 only)
Depending on your plugin there are some packs around that have all the presets saved into Ableton Racks that will work with Push 1.

lovelight
Posts: 235
Joined: Thu Oct 13, 2005 9:01 pm
Contact:

Re: Push 1 problem browsing plugin presets

Post by lovelight » Fri Jan 11, 2019 4:38 pm

Hi Eddie

I've done instrument racks for Vst,s

Go here:

http://www.lovelight.biz/

Or

https://www.facebook.com/groups/AbletonPushVstRacks/

Post Reply