Uploading Audio with Mac

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Hawkeye Rideabout
Posts: 4
Joined: Sun Feb 03, 2019 3:50 pm

Uploading Audio with Mac

Post by Hawkeye Rideabout » Sun Feb 03, 2019 3:56 pm

I am having a hard time uploading audio on my Mac, using Live 10 Lite. When I go to do it, the Ableton window pops up to set the parameters for uploading, but I can't scroll to the bottom to hit the "upload" button to launch the uploading. I can input the parameters I want in the window just not execute the final step (very frustrating). Does anyone have any suggestions? I'm worried that "Lite" may not allow uploading (which would be a big problem for me)?

I'm a newbie but really excited to begin recording my songs, but really want to be able to upload. Thanks!

miyaru
Posts: 689
Joined: Tue Jan 10, 2017 12:08 pm
Location: The Netherlands

Re: Uploading Audio with Mac

Post by miyaru » Sun Feb 03, 2019 4:41 pm

Upload what to where? A musicservice or so? Try to export your song, and then upload it using the proper software.....
Greetings from Miyaru.

Prodaw i7-7700, 16Gb Ram, Focusrite Saffire Pro40, Live Suit 10, Push2, Presonus Eris E8, Lexicon MPX1,
Korg N1, Korg R3, NI Massive, Air Hybrid 3, Rob Papen's Predator 2, Sonarworks Reference 4 and Scaler.

Hawkeye Rideabout
Posts: 4
Joined: Sun Feb 03, 2019 3:50 pm

Re: Uploading Audio with Mac

Post by Hawkeye Rideabout » Tue Feb 05, 2019 8:57 pm

I'm trying to export a couple of songs to my computer and a CD, so I can more easily share them with others. When I use the "export audio" feature in Ableton it pulls up the proper command box to set parameters (e.g., WAV file, etc.), but I can't access the "export" command button at the bottom of the box on my MAC. For some reason, I can't get my MAC to scroll to the bottom of the box where the export "button" is to "push" it. I'm not sure if it's a problem with (my) MAC, or perhaps because I have Live Lite and I can't export with this version?

miyaru
Posts: 689
Joined: Tue Jan 10, 2017 12:08 pm
Location: The Netherlands

Re: Uploading Audio with Mac

Post by miyaru » Tue Feb 05, 2019 10:12 pm

Is it authorized properly, if it is not, you cannot export.
Greetings from Miyaru.

Prodaw i7-7700, 16Gb Ram, Focusrite Saffire Pro40, Live Suit 10, Push2, Presonus Eris E8, Lexicon MPX1,
Korg N1, Korg R3, NI Massive, Air Hybrid 3, Rob Papen's Predator 2, Sonarworks Reference 4 and Scaler.

Hawkeye Rideabout
Posts: 4
Joined: Sun Feb 03, 2019 3:50 pm

Re: Uploading Audio with Mac

Post by Hawkeye Rideabout » Wed Feb 06, 2019 7:09 am

I'm pretty sure it is. I downloaded it with the software code number they gave me when I purchased Scarlett 2i2 Studio. Everything else has seemed to work well. Is there someplace in the Ableton software I can check authorization?

miyaru
Posts: 689
Joined: Tue Jan 10, 2017 12:08 pm
Location: The Netherlands

Re: Uploading Audio with Mac

Post by miyaru » Wed Feb 06, 2019 8:49 am

go to help - about live, and there it is!
Greetings from Miyaru.

Prodaw i7-7700, 16Gb Ram, Focusrite Saffire Pro40, Live Suit 10, Push2, Presonus Eris E8, Lexicon MPX1,
Korg N1, Korg R3, NI Massive, Air Hybrid 3, Rob Papen's Predator 2, Sonarworks Reference 4 and Scaler.

Hawkeye Rideabout
Posts: 4
Joined: Sun Feb 03, 2019 3:50 pm

Re: Uploading Audio with Mac

Post by Hawkeye Rideabout » Thu Feb 07, 2019 6:50 pm

Yes, it says "Ableton 10 Live Lite authorized." So that doesn't seem to be the problem.

Post Reply