Plugins appear twice in the browser

Share your favorite Ableton Live tips, tricks, and techniques.
Post Reply
Gral
Posts: 75
Joined: Mon May 23, 2022 12:57 pm

Plugins appear twice in the browser

Post by Gral » Tue Jul 02, 2024 12:51 pm

Some time ago, IT-Multimedia had a promotion where you could buy T-Racks with 22 plugins for a very reasonable price. I bought it at the time.

Since this installation of the 22 plugins also installs all of the other 50+ plugins (without a license) and I was always annoyed by the search for my licensed plugins, I decided to mark my licensed plugins as favorites so that I had them immediately available. All good.

Now there was a new promotion from IT-Muldimedia where you could buy the complete T-Racks package with all plugins for 49 euros. I bought this too. Now I have all the plugins of this package, although I will probably use some of them very rarely or never. But at this price.......

I have now installed the new T-Racks over the old one. What happens? After scanning the plugins, all plugins appear twice in the IT-Multimedia folder. They simply exist twice. It doesn't matter which of the two I use, they both work. You could live with that. But it still annoys me.

Is there perhaps a way to remove these duplicate entries? Maybe remove a specific (hidden?) file and rescan? That would be really great.

Ah, in case it's important. I am working with L12 and Windows 10.

kazableton
Posts: 11
Joined: Tue Jan 25, 2022 4:43 pm

Re: Plugins appear twice in the browser

Post by kazableton » Tue Jul 02, 2024 11:33 pm

Is it possible that you are seeing the VST2 and VST3 versions at the same time? Cheers, k

Gral
Posts: 75
Joined: Mon May 23, 2022 12:57 pm

Re: Plugins appear twice in the browser

Post by Gral » Mon Jul 08, 2024 8:34 am

No, that's not the case. It's only VST3.

Perhaps I should uninstall the entire IK-Multimedia stuff and then reinstall it.

Nevertheless, the question remains. Why is every plugin displayed twice. This must be noted in some kind of file.

Angstrom
Posts: 14936
Joined: Mon Oct 04, 2004 2:22 pm
Contact:

Re: Plugins appear twice in the browser

Post by Angstrom » Mon Jul 08, 2024 3:38 pm

Gral wrote:
Mon Jul 08, 2024 8:34 am

Nevertheless, the question remains. Why is every plugin displayed twice. This must be noted in some kind of file.
It's a good question. The answer is probably in the crappy online manual somewhere, so none of us will ever find it.

Gral
Posts: 75
Joined: Mon May 23, 2022 12:57 pm

Re: Plugins appear twice in the browser

Post by Gral » Mon Jul 15, 2024 9:24 am

I reinstalled the whole IK-Multimedia stuff. Now it's fine. No double entrys anymore.

Problem solved.

Post Reply