Ableton 6??

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Robert Henke
Posts: 1193
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:38 am
Location: Berlin

Post by Robert Henke » Fri Jun 09, 2006 8:51 am

Starting de- mystification process.....

Live was not prototyped in MAX. But almost all audio devices were. Parts of the concept were adapted from MAX patches Gerhard and me used for making music.
Other parts are derived from experiences we made when Gerhard wrote the sampling modules for Reaktor. Gerhard has a long history of creating granular based software, starting at a Sicicon Graphics workstation at Techincal University Berlin...

Most parts of Live were prototyped - on paper. Tons of sketches, month of discussions before the first line of C++ has been written.

So, the missing link is not there...

Best, Robert

Angstrom
Posts: 14555
Joined: Mon Oct 04, 2004 2:22 pm
Contact:

Post by Angstrom » Fri Jun 09, 2006 9:20 am

Hi Robert,
good to see you back on the forum, especially as it looks like my suspicions were correct ...

Do you hear me world I was right ! Right ! I tell you ,
ha ha har !! !!
erm, yes.

I'll pop your clarification on the wiki if you don't mind.

one other thing -
Robert Henke wrote:when Gerhard wrote the sampling modules for Reaktor
I didn't know that there was an NI / reactor connection, that's interesting

hoffman2k
Posts: 14675
Joined: Tue Jun 15, 2004 6:40 pm
Location: Belgium
Contact:

Post by hoffman2k » Fri Jun 09, 2006 10:48 am

Well thats one myth busted :wink:

Whats next? Analog vs. Digital?
One of those other great myths :D

Soma
Posts: 592
Joined: Mon Jun 05, 2006 3:59 pm
Location: Berlin
Contact:

Post by Soma » Fri Jun 09, 2006 2:17 pm

WOW! That layout looks VERY useful for people with lots of screen!
Funkstar De Luxe wrote:Does any one know where this pic came from? I know it's not the real deal, but where can I get the original pic?
Image

subterFUSE
Posts: 1557
Joined: Tue May 31, 2005 11:04 pm
Location: Winter Park, FL

Post by subterFUSE » Fri Jun 09, 2006 8:35 pm

the dark wizard wrote:hope Ableton 6 has a pitch fader and nudge buttons similiar to the ones in traktor.

make it so much more fun for mixing in to cdjs/turntables....

Live 5 has this.

You can assign a MIDI slider to Master Tempo and control it like a turntable.
M-Tech D900T laptop, 17" WSXGA+ wide-screen, Intel Pentium 4 3.4 GHz HT (600 series) 2 MB cache, 2048 RAM (Dual Channel DDR2 PC4200 533 MHz), Dual hard drives: 80 gig x 2 = 160 gig SATA 5400 rpm (RAID 0 config)
Korg Zero 8 mixer/soundcard/MIDI

flowdesigner
Posts: 939
Joined: Sun Dec 21, 2008 5:58 am

Re:

Post by flowdesigner » Sun Nov 07, 2010 4:27 pm

hoffman2k wrote:Whatever the truth is.... They'd better port that monolake step sequencer to a Live device :D
no one needs a monolake step sequencer :x

Amaury
Posts: 5884
Joined: Mon Mar 20, 2006 6:59 pm
Location: Ableton Headquarters
Contact:

Re: Re:

Post by Amaury » Mon Nov 08, 2010 1:07 pm

flowdesigner wrote:
hoffman2k wrote:Whatever the truth is.... They'd better port that monolake step sequencer to a Live device :D
no one needs a monolake step sequencer :x
Hi,

Nice necro-threading! :)

Robert has release the "The legendary PX-18 step sequencer" as a Max for Live device a while ago:
http://www.monolake.de/technology/m4l.html

So, I guess someone needed a Monolake step sequencer (and I won't have to make a teaser Youtube video this time ;))

Kind regards,
Amaury
Ableton Product Team

hoffman2k
Posts: 14675
Joined: Tue Jun 15, 2004 6:40 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: Ableton 6??

Post by hoffman2k » Mon Nov 08, 2010 1:28 pm

Yeah, tip of my hat for this bump :lol:

Oh 2006.. What a fun year you were...

Coupe70
Posts: 1097
Joined: Fri Jul 23, 2004 7:25 am
Location: Mainz / Germany
Contact:

Re: Ableton 6??

Post by Coupe70 » Mon Nov 08, 2010 1:35 pm

...got no time...still beta testing Live 6...

:P
Phongemeinschaft (Live-ElectroJazz / NuJazz)
Homepage - youtube - Like! :-)
Live 9 (32Bit), HP DV7, i5 2,53GHz, 8 GB RAM, Win7 (64Bit)

Post Reply