IS ABLETON COMPATIBLE???

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
dan.moggs@gmail.com
Posts: 6
Joined: Mon Apr 30, 2007 12:04 pm
Location: London
Contact:

IS ABLETON COMPATIBLE???

Post by dan.moggs@gmail.com » Thu Oct 04, 2007 12:24 pm

Im investing in a new PC...

I have Ableton Live 6.02:

Is this compatible with Vista? (I currently run it on XP)

Is this compatible with Quad Core Processors?

Many thanks

hoffman2k
Posts: 14718
Joined: Tue Jun 15, 2004 6:40 pm
Location: Belgium
Contact:

Post by hoffman2k » Thu Oct 04, 2007 12:47 pm

Start with updating to Live 6.0.10
It contains bugfixes for vista.

dan.moggs@gmail.com
Posts: 6
Joined: Mon Apr 30, 2007 12:04 pm
Location: London
Contact:

Post by dan.moggs@gmail.com » Thu Oct 04, 2007 2:31 pm

I'm getting the updates but my music comp is currently offline...

What sort of implications will I face? will it work at all?

Also...

Is Ableton multi core compatible?

Many thanks

nebulae
Posts: 15715
Joined: Tue Sep 07, 2004 12:16 am
Location: New Orleans
Contact:

Post by nebulae » Thu Oct 04, 2007 2:34 pm

check the forum...the general consensus is that it does work, but it's slightly less efficient than running Live on XP...and some vst plugs may not work.

I'm curious if Vista SP1 has changed anything.
Image Image Image Image

mikemc
Posts: 5454
Joined: Mon Jun 21, 2004 2:14 pm
Location: Maryland USA
Contact:

Post by mikemc » Thu Oct 04, 2007 2:38 pm

Yes it will work, should be OK for just starting up and getting a feel for it, but there are some 'odd' behaviors. So, you should upgrade to the Vista-specific bugfix as soon as you can-- it will fit on a USB memory stick, try to get to somewhere online and download like that.

For the release on disk, if you have any issues, try starting it in 'XP mode', refer to Vista doc/help for that.

dan.moggs@gmail.com
Posts: 6
Joined: Mon Apr 30, 2007 12:04 pm
Location: London
Contact:

Post by dan.moggs@gmail.com » Thu Oct 04, 2007 3:31 pm

thanks guys... that'll help a lot...

I'll get the upgrades as soon as poss...

What's the general concensus on Multi core compatibility?

I want to fully utilise Quad Core processors...

Michael-SW
Posts: 2054
Joined: Sat Apr 30, 2005 4:05 pm
Location: Stockholm, Sweden

Post by Michael-SW » Thu Oct 04, 2007 3:54 pm

dan.moggs@gmail.com wrote:thanks guys... that'll help a lot...

I'll get the upgrades as soon as poss...

What's the general concensus on Multi core compatibility?

I want to fully utilise Quad Core processors...
That should work fine.

noisetonepause
Posts: 4935
Joined: Sat Dec 28, 2002 3:38 pm
Location: Second row from the expensive puddle, under ten others

Post by noisetonepause » Thu Oct 04, 2007 4:19 pm

dan.moggs@gmail.com wrote:thanks guys... that'll help a lot...

I'll get the upgrades as soon as poss...

What's the general concensus on Multi core compatibility?

I want to fully utilise Quad Core processors...
It's a difficult question and will vary from set to set... but generally, for most people, there'll be a significant improvement from 1->4 cores.
Suit #1: I mean, have you got any insight as to why a bright boy like this would jeopardize the lives of millions?
Suit #2: No, sir, he says he does this sort of thing for fun.

Post Reply