Max for live no show

Questions and discussion about building and using Max for Live devices
Post Reply
lambo
Posts: 2
Joined: Thu Sep 17, 2009 3:36 pm

Max for live no show

Post by lambo » Sun Sep 20, 2009 3:29 pm

Hi, i installed max for live as stated in the email i received, but nothing shows up inside live, also when i go to the user accounts section in the preferences of live nothing shows up about m4l. anyone had this problem???? Reinstalled both programs several times but still nothing shows up. :(

Help!!!

Surreal
Posts: 560
Joined: Wed May 17, 2006 1:18 am

Re: Max for live no show

Post by Surreal » Sun Sep 20, 2009 5:16 pm

there are probably 2 live applications, are you launching the correct one?

does it say max for live on the right hand side?

then, max instruments/effects should be with all of the normal plugs/instruments. so, wherever you would find impulse and the likes, you should see an option for max stuff

lambo
Posts: 2
Joined: Thu Sep 17, 2009 3:36 pm

Re: Max for live no show

Post by lambo » Sun Sep 20, 2009 5:32 pm

yes i have live 8.04 but im definitely launching the new beta as it says max for live at the side, i see no new instruments or effects at the side just the standard live ones.

generalh
Posts: 7
Joined: Thu Sep 17, 2009 3:26 pm

Re: Max for live no show

Post by generalh » Mon Sep 21, 2009 10:36 am

Hello,
I'm running in beta testing and i got the same problem
I can't see MFL in my pref/accounts and when i go to authorize @ ableton and launch in i can see
my serials but no way to clic on
authorize this computer!
Did go thru and if yes How??
thanks
Hubert

LeRaided
Posts: 3
Joined: Tue Jul 14, 2009 11:56 pm

Re: Max for live no show

Post by LeRaided » Wed Sep 23, 2009 7:51 pm

I am also having the same issue. I am unable to see max for live after I did the install and authorize. When I authorize it doesn’t authorize max for live. I am using version 8.5. It appears when I did the max install link I was directed to it only installed Max 5 and only two links came from that on desktop. max runtime and max 5.0. Anyone has a fix to this?

pepezabala
Posts: 3499
Joined: Mon Jun 07, 2004 4:29 pm
Location: In Berlin, finally

Re: Max for live no show

Post by pepezabala » Fri Sep 25, 2009 11:53 am

hi,

I have the same issue, on a macbook. Now I just have seen in a different thread someone wrote that you should try to use safar instead of firefox when authorizing. I will try later when at home and report back.

pepezabala
Posts: 3499
Joined: Mon Jun 07, 2004 4:29 pm
Location: In Berlin, finally

Re: Max for live no show

Post by pepezabala » Fri Sep 25, 2009 2:27 pm

nope, also using safari for unlocking didn't work. :-(

LeRaided
Posts: 3
Joined: Tue Jul 14, 2009 11:56 pm

Re: Max for live no show

Post by LeRaided » Fri Sep 25, 2009 9:21 pm

I beleive that you can only use maxforlive with ableton 8.1 beta version. I found a link to download 8.1beta and was able to unlock. I figured they would allow us to use it in there most recent update ableton 8.05

pepezabala
Posts: 3499
Joined: Mon Jun 07, 2004 4:29 pm
Location: In Berlin, finally

Re: Max for live no show

Post by pepezabala » Sat Sep 26, 2009 8:53 am

LeRaided wrote:I beleive that you can only use maxforlive with ableton 8.1 beta version. I found a link to download 8.1beta and was able to unlock. I figured they would allow us to use it in there most recent update ableton 8.05
yes, I know, But I was unable to unlock it on the 8.1.3 beta

miguel_2
Posts: 4
Joined: Thu Sep 17, 2009 3:38 pm

Re: Max for live no show

Post by miguel_2 » Mon Sep 28, 2009 4:39 pm

hello all,

i'm having a similar problem here. i installed live (8.1b4) and max (5.1.0a1) betas, authorized online, but max for live is not showing under the preferences or even in the authorization preference pane (in software instruments). i also don't see the max application location in the file/folder tab in live's preferences.

i'm running snow leopard in a mac book pro and running out of ideas for how to solve this…

jatrant
Posts: 1
Joined: Mon Sep 28, 2009 7:50 am

Re: Max for live no show

Post by jatrant » Fri Oct 02, 2009 5:40 am

Same Here, Just installed and got nothing in File/folder tab in Pref panel. Nothing in Software instruments either. Anyone from Cycling 74 or Ableton know why this would be?

Im running Ableton 8.1b4 and Max 5 latest on a macbook pro Intel core 2 duo 2.33ghz running 10.4.11

zlatko
Posts: 116
Joined: Mon Apr 27, 2009 3:34 pm

Re: Max for live no show

Post by zlatko » Mon Oct 05, 2009 1:59 pm

Same thing, no show....
Who else has been sick of 4/4 for the last 10 years ??

www.zlatko.hu

zlatko
Posts: 116
Joined: Mon Apr 27, 2009 3:34 pm

Re: Max for live no show

Post by zlatko » Thu Oct 08, 2009 9:29 am

It needed re-authorization, now it's fine. Even if it does not complain about authorisation it might need it...

cheers

z
Who else has been sick of 4/4 for the last 10 years ??

www.zlatko.hu

pepezabala
Posts: 3499
Joined: Mon Jun 07, 2004 4:29 pm
Location: In Berlin, finally

Re: Max for live no show

Post by pepezabala » Thu Oct 08, 2009 3:34 pm

right, now it worked, finally.

Post Reply