Hotswapping sample> Position 'current' sample in browser

Share your wishes for the future of Ableton Live
Post Reply
Poster
Posts: 8804
Joined: Sat Mar 05, 2005 2:21 am
Location: Amsterdam

Hotswapping sample> Position 'current' sample in browser

Post by Poster » Fri Dec 29, 2006 12:23 pm

This is a minor thing but it can be pretty annoying..
When you hotswap a sample, the position of the 'current' sample in the browser is always positioned at the bottom of the browser..
9 out of 10 times i want to audition a new sample that is located beneath this 'current' sample so you have to use the scrollbar..

So it would be very useful if the 'current' sample would be located somewhere in the middle of the browser,
so that you have a better overview of which samples are above and beneath the 'current' sample..

thanks..

Poster
Posts: 8804
Joined: Sat Mar 05, 2005 2:21 am
Location: Amsterdam

Post by Poster » Sat Mar 24, 2007 10:31 pm

initially I thought this was a minor detail,

now it's getting a major pain..

please a little adjustment for this..

thanks..

Amaury
Posts: 5884
Joined: Mon Mar 20, 2006 6:59 pm
Location: Ableton Headquarters
Contact:

Post by Amaury » Sat Mar 24, 2007 11:42 pm

Hi Poster,

Isn't the sample positioned where it is in whatever sorting order you set, i.e alphabetical order? It is for me. What are you hotswaping?

Regards,
Amaury
Ableton Product Team

Poster
Posts: 8804
Joined: Sat Mar 05, 2005 2:21 am
Location: Amsterdam

Post by Poster » Sun Mar 25, 2007 12:07 am

hey Amo..

for instance; load a sample in Impulse and then hotswap that sample;
the 'current' sample will be positioned at the bottom of the browser..

It would be more useful when the 'current' sample is positioned somewhere in the middle so you don't have to scroll down every time..

do I make sense?

posssu
Posts: 1117
Joined: Mon Dec 04, 2006 12:58 am

Post by posssu » Sun Mar 25, 2007 1:44 am

I reported this too and agree to it:

the hotswapping browser (at some point) starts automatically aligning the current selected sample to the bottom of the browser. This means you have to scroll down to get the next sample visible. It would be logical if it would show at least the next sample below the current selected sample.

Here's my previous thread about it:

http://www.ableton.com/forum/viewtopic. ... highlight=
Juhana Lehtiniemi - Film composer with Ableton Live

Poster
Posts: 8804
Joined: Sat Mar 05, 2005 2:21 am
Location: Amsterdam

Post by Poster » Tue Mar 04, 2008 10:31 pm

:arrow: :idea: :arrow: :idea: :arrow: :idea:

Poster
Posts: 8804
Joined: Sat Mar 05, 2005 2:21 am
Location: Amsterdam

Post by Poster » Tue Jun 03, 2008 5:55 pm

small-browser-improvements-bump..

djgroovy
Posts: 2025
Joined: Thu Sep 28, 2006 12:15 pm
Location: Portugal

Post by djgroovy » Tue Jun 03, 2008 8:37 pm

Not to hijack your thread, i'll give you a +1 and say that another minor thing that annoys me is when you hotswap a rack and the view allways scrolls to the end of the rack.
I really want it to be the other way around...

Post Reply