All times are UTC

 
 



Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 30 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: 7.0.3 frequent crashes while duplicating channels
PostPosted: Wed Apr 02, 2008 12:10 pm 

Joined: Fri Nov 30, 2007 4:38 pm
Posts: 257
not happening on 7.0.2

just noticed on 7.0.3, both on my laptop and my desktop.

Live will crash cloning a channel with more than a synth/effect in it.

This is a Liveset reproducing this, using only one ableton default rack:
http://www.beatbank.it/naph/clonecrash.zip

Also happening with some vsts (tested pro53 and albino).

The same tests on 7.0.2 works fine.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 02, 2008 1:43 pm 

Joined: Mon Mar 20, 2006 6:59 pm
Posts: 5877
Location: Ableton Headquarters
Hi,

Thanks a lot for the set, I could reproduce the crash.

Regards,
Amaury

_________________
Ableton Specification Team
amaury.groc@ableton.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 7.0.3 frequent crashes while duplicating channels
PostPosted: Sat Apr 12, 2008 7:44 am 

Joined: Tue Dec 25, 2007 9:14 pm
Posts: 241
naph wrote:
not happening on 7.0.2

just noticed on 7.0.3, both on my laptop and my desktop.

Live will crash cloning a channel with more than a synth/effect in it.

This is a Liveset reproducing this, using only one ableton default rack:
http://www.beatbank.it/naph/clonecrash.zip

Also happening with some vsts (tested pro53 and albino).

The same tests on 7.0.2 works fine.


wow i have the same exact thing... pro 53 , albino and absynth, reaktor, vokator, and duplicating tracks. also sometimes when live starts up again and gives me the "recover you work? i push yes and then live either crashes and i go through it again or sometimes i get into to the session window view and click something and it quits again. :S and i go through it all again. any fixes ,,, much appreciated ..


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 12, 2008 10:48 am 

Joined: Thu May 31, 2007 11:27 pm
Posts: 285
also see (can be merged)
http://www.ableton.com/forum/viewtopic.php?t=89314

thought it had something to do with session mode and intstrument racks, but maybe not?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 12, 2008 9:54 pm 

Joined: Tue Dec 25, 2007 9:14 pm
Posts: 241
seriously its happening everytime i duplicate now, Live is getting so unstable. i need help. ic ant have this happen everytime i wanna duplicate something, or i load a wrong preset on some instrument and Live crashes. WTF???!!!!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Apr 13, 2008 5:18 pm 

Joined: Fri Nov 30, 2007 4:38 pm
Posts: 257
i suggest you to switch back to 7.02 untile they fix it. it's almost impossible for me to have a good workflow with this bug, since i rely a lot on duplicating channel


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Apr 13, 2008 6:22 pm 

Joined: Tue Nov 15, 2005 11:06 am
Posts: 377
Hi.
I have the same problem with Reaktor. In addition, I must reboot my machine, otherwise Live does not start again (but this always occurs on any crash with live?!).

_________________
My English is not perfect, I know... Sorry about that.

Greetings from Germany!

P.S. to wishlist forum users: Please search for former requests. Otherwise they will be splitted into many small ones and we are loosing impact!!!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Apr 13, 2008 8:21 pm 

Joined: Thu Apr 21, 2005 5:43 pm
Posts: 1512
Location: Montreal
Der_Makrophag wrote:
Hi.
I have the same problem with Reaktor. In addition, I must reboot my machine, otherwise Live does not start again (but this always occurs on any crash with live?!).


unplug your soundcard and you wont have to reboot. Live task will quit, it happens with some soundcard ( like m audio)

For the duplicate thing, it's impossible to duplicate a track with absynth in it too.

_________________
feug.net -:- virb.com/feug


Top
 Profile  
 
 Post subject: Fix
PostPosted: Sun Apr 13, 2008 8:22 pm 

Joined: Thu May 31, 2007 11:27 pm
Posts: 285
Fix this please!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 14, 2008 2:06 am 

Joined: Tue Dec 25, 2007 9:14 pm
Posts: 241
naph wrote:
i suggest you to switch back to 7.02 untile they fix it. it's almost impossible for me to have a good workflow with this bug, since i rely a lot on duplicating channel

used to happen in 7.0.2 also but not so frequently.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 14, 2008 10:18 am 

Joined: Mon Mar 20, 2006 6:59 pm
Posts: 5877
Location: Ableton Headquarters
Hello,

I am absolutely not sure everybody here experiences the same problem, although it seems that the common denominator would be "duplicate a track". It looks like for some of you, it is related to specific third party devices.

In doubt, I encourage all of you experiencing a problem to write to support@ableton.com, providing the informations asked for on that page, as well as a set that can easily demonstrate the issue, if possible:
http://www.ableton.com/pages/support_contact

Kind regards,
Amaury

_________________
Ableton Specification Team
amaury.groc@ableton.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 15, 2008 12:23 am 

Joined: Tue Dec 25, 2007 9:14 pm
Posts: 241
maybe i'm the only one but i dont need any 3rd party devices in my midi track for Live to crash while duplicating a track. usually just having a something like a drum rack and an effect on it and then duplicating that track will cause it to crash.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 15, 2008 10:51 am 

Joined: Sat May 19, 2007 6:02 pm
Posts: 17
Location: Delta Quadrant
DjViral wrote:
maybe i'm the only one but i dont need any 3rd party devices in my midi track for Live to crash while duplicating a track. usually just having a something like a drum rack and an effect on it and then duplicating that track will cause it to crash.


me too! it randomly occurs with au vst or ableton's instruments...

please fix!
(i've sent crash.log)

j

_________________
Random Bitz


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 15, 2008 11:03 am 

Joined: Mon Mar 20, 2006 6:59 pm
Posts: 5877
Location: Ableton Headquarters
DjViral wrote:
maybe i'm the only one but i dont need any 3rd party devices in my midi track for Live to crash while duplicating a track. usually just having a something like a drum rack and an effect on it and then duplicating that track will cause it to crash.
Hi,

Have you contacted support@ableton.com? It's a good step to let us investigate your specific issue. You can send them a set (with samples) that demonstrates the issue, with instruction as how to reproduce it. Also, see the info required, on this page:
http://www.ableton.com/pages/support_contact

Regards,
Amaury

_________________
Ableton Specification Team
amaury.groc@ableton.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 16, 2008 3:14 pm 

Joined: Thu May 31, 2007 11:27 pm
Posts: 285
I'm working in arrangement view now, duplicated a lot today, and no crashes


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 30 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group