Search found 10 matches

by SKAGGS
Sat Nov 09, 2013 5:43 pm
Forum: Tips & Tricks
Topic: Ableton 9 Snap to Grid discovery
Replies: 1
Views: 693

Ableton 9 Snap to Grid discovery

Behold the mighty "SHIFT KEY" After I had a bit of a frustration when Ableton 9 initially came out, I realized something. If you push the SHIFT KEY magical things happen! Here's what I discovered... If you make your grid wide (Cmnd+2) - hold shift then subsequently click the midi note you want to mo...
by SKAGGS
Thu Feb 23, 2012 8:29 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Some Key Commands Stop Working periodically. HELP!
Replies: 3
Views: 381

Re: Some Key Commands Stop Working periodically. HELP!

Hello!

I have this same issue.. Have you discovered why these commands - inexplicably - become unavailable? It's been a frustration of mine since going from Live 7x to Live 8x.
by SKAGGS
Fri Mar 04, 2011 6:24 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: ProFire 2626 with Ableton Live 8 Issues
Replies: 12
Views: 2835

Re: ProFire 2626 with Ableton Live 8 Issues

Ableton Support can determine how Live is interacting with your system and peripherals by looking into one of your Status Reports. You can create one by following these steps: http://www.ableton.com/support/contact_technical_support#report-live-8 Simply attach it to an email with a brief summary of...
by SKAGGS
Wed Mar 02, 2011 10:25 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: ProFire 2626 with Ableton Live 8 Issues
Replies: 12
Views: 2835

Re: ProFire 2626 with Ableton Live 8 Issues

I popped over to Fry's the other day and bought an IEEE1394 (400) PCI-E card to test if it was a FW 400 vs 800 compatibility issue. As it turns out, it is not the problem. The 800 to 400 converter cable makes no difference, nor does going from the FW 400 port on the back of the 2626 to the MacPro's ...
by SKAGGS
Tue Feb 22, 2011 10:35 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: ProFire 2626 with Ableton Live 8 Issues
Replies: 12
Views: 2835

Re: ProFire 2626 with Ableton Live 8 Issues

Steko, Somehow I knew you'd be the shit here! hahaha! Nice one man!! I'll give those things a go, and see what happens! I definitely have backups, and the beauty of my secondary HD is all my music session files, audio files, and the rest of it are intact (even if I somehow accidentally wiped my Syst...
by SKAGGS
Mon Feb 21, 2011 7:22 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: ProFire 2626 with Ableton Live 8 Issues
Replies: 12
Views: 2835

Re: ProFire 2626 with Ableton Live 8 Issues

"I just went the entire morning without a crash, and I had my sample rate set to 44.1kHz - "

Scratch that, it bugged out the next time i tried using it.. So the sample rate (no matter the setting) is/isn't the problem.. not sure..
by SKAGGS
Sun Feb 20, 2011 8:14 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: ProFire 2626 with Ableton Live 8 Issues
Replies: 12
Views: 2835

Re: ProFire 2626 with Ableton Live 8 Issues

Hi "Boss Level Music"! -- Thanks for the response! I triple checked the sample rate, they were the same.. Also when I manipulate the sample rate in the Ableton prefs, it automatically changes it in the Profire manager, so yeah unfortunately those two matched. Good call though.. Since you've posted, ...
by SKAGGS
Sat Feb 19, 2011 9:49 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: ProFire 2626 with Ableton Live 8 Issues
Replies: 12
Views: 2835

Re: ProFire 2626 with Ableton Live 8 Issues

I just got the machine back this morning, all they did was test the software and hardware, and it "passed" (what ever that means) when I took the system back to my studio and tested the current session I was having all the problems with, using my internal built in APPLE sound card.. I've discovered ...
by SKAGGS
Fri Feb 18, 2011 7:41 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: ProFire 2626 with Ableton Live 8 Issues
Replies: 12
Views: 2835

ProFire 2626 with Ableton Live 8 Issues

Hello! Here are the issues I'm having, Any advice or help would be greatly appreciated!! 1. While manipulating volume automation or changing the loop range brackets in arrangement view only (ie: 2 bars vs 4 etc.) The program gets VERY clunky in it's graphics. Meaning, I try to move an automation elb...