Search found 55 matches

by jacob_ma
Sat Apr 10, 2010 6:34 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: How's Windows 7 these days?...Thinking of switching from OSX
Replies: 73
Views: 6812

Re: How's Windows 7 these days?...Thinking of switching from OSX

i have xp partition stripped down for live rig only and windows 7 for my everyday stuff and also use it regularly for producing and writing music ect, i can get my xp partition down to 128 buffer and load up to about 90% performance no problem, on my windows 7 partition i have to be at 256 otherwis...
by jacob_ma
Tue Feb 09, 2010 11:56 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: AHHH! FEEDBACK - Motu Ultralite MK3
Replies: 7
Views: 1032

Re: AHHH! FEEDBACK - Motu Ultralite MK3

not enough details, what os, what firewire card, what firewire chipset, what firmware on your ultralite
by jacob_ma
Wed Dec 23, 2009 2:46 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Logic Studio 9 vs Ableton live 8 Suite
Replies: 68
Views: 15964

Re: Logic Studio 9 vs Ableton live 8 Suite

I had Logic for a long time (got it for free!) I just made the switch to Ableton, and it seems superior to Logic in every way except CPU efficiency. I don't know what the deal is, just make sure your computer can handle it. Otherwise, I'm very pleased with my purchase. The Deal IS, version 8 sucks....
by jacob_ma
Fri Dec 18, 2009 6:57 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: If Live 8 was released today at its current build...
Replies: 39
Views: 2882

Re: If Live 8 was released today at its current build...

intense using m4L with a 1,5Mo big patch with around 90 live.remote~, a lot of midi flow in and out a LOT of instruments in my racks it has NEVER crashed since the release version! Well you clearly don't use re-sample, or multiple sends, over 200 clips per set, or play live triggering scenes with t...
by jacob_ma
Sat Dec 05, 2009 11:40 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Plugin Delay Compensation on Sends in Live??? Does it work??
Replies: 5
Views: 1119

Plugin Delay Compensation on Sends in Live??? Does it work??

Hi guys, can anyone tell me if I am going crazy, I cannot seam to get Plug-In Delay compensation working on a Send. Does this sound right? If someone can post their experience that would be great. Also, Have people found plug ins that used to work find in Live 7 no longer work in Live 8. I've had to...
by jacob_ma
Wed Nov 04, 2009 11:34 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: edit :crackles with Able10 covert operators pack.....
Replies: 20
Views: 2915

Re: edit :8.09 crackles with Able10 covert operators pack.....

Yes, I have had this and it is not specific to clips, but it is a Scene launch thing MIDI or Audio. Even if during playback the over all CPU is 10%, Ableton will freak out on Scene Launch. One thing I noticed is if I removed certain "Send" effects the problem seems to go away. Personally, I believe ...
by jacob_ma
Fri Oct 30, 2009 3:31 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Denormals are making it impossible to use Live for live gigs
Replies: 6
Views: 337

Re: Denormals are making it impossible to use Live for live gigs

Everyone it seams are getting weird CPU behaviour. Funny thing is Live was solid in v7 no such issues, so it must be something that has changed in Live 8. Unfortunately there is no way to take Sets or Clips back to old v7 for performing live stability. Woot....a Piece of software you cannot use.!!!
by jacob_ma
Fri Oct 30, 2009 1:58 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: L8.0.8 recurring drop-out when playing set first time
Replies: 17
Views: 2560

Re: L8.0.8 recurring drop-out when playing set first time

I have a funny feeling Live 8 has an all new Audio Engine Architecture and we are now suffering as this gets implemented properly. The CPU spikes and drop-outs in Live 8 have been terrible.
by jacob_ma
Thu Oct 29, 2009 10:33 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Massive 150% Spikes at START and STOP playback
Replies: 0
Views: 111

Massive 150% Spikes at START and STOP playback

After upgrading to Live 8 (8.04 and 8.08) I get massive CPU spike when I start playback. CPU spikes right over to 177% playback stutters and pops then playback will even out. This is with all MIDI clips. Does Live 8 have a re-engineered audio engine? During normal play back the CPU meter reads 32% a...
by jacob_ma
Sat Sep 12, 2009 4:18 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here
Replies: 787
Views: 191213

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Ableton Live CPU Meter % - 78-84 2 ) Laptop/Desktop? Make/Model? - HP 2510p 12in LED 3 ) Operating System? - Win7 RC 4 ) Ableton Live version? Live 8.0.4 5 ) CPU Make, Model, and Speed? - Intel Core 2 Duo, 1.2ghz 6 ) Amount of Ram? - 2GB 667Mhz 7 ) Soundcard (and driver version if you know it)? - On...
by jacob_ma
Mon Aug 24, 2009 9:26 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Audible clicks in Live 8
Replies: 117
Views: 16432

Re: Audible clicks in Live 8

+1 here, with a MOTU and NVidia Graphics.

Was absolutely rock solid under Live 7.

I'd like my Money back please!!!
by jacob_ma
Fri Jun 05, 2009 10:55 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: select next scene on launch not working in live8
Replies: 3
Views: 183

Re: select next scene on launch not working in live8

Cannot believe this doesn't work!!! :evil:
by jacob_ma
Fri Jun 05, 2009 10:32 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: "Select on Launch" doesn't work with APC 40
Replies: 2
Views: 185

Re: "Select on Launch" doesn't work with APC 40

Broken over all kinds of MIDI

I cannot believe this made it into a FULL RELEASE software.

This now means I am stuck on Version 7 for gigs and cannot play new songs as SCENES AND CLIPS ARE NOT BACKWARDS COMPATIBLE...
:twisted: :evil:
by jacob_ma
Wed Apr 08, 2009 1:37 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Novation Nocturn doesn't record autmation moves into L8
Replies: 10
Views: 909

Re: Novation Nocturn doesn't record autmation moves into L8

Anyone successfully able to record automation for a Automap 3 Client VST instrument into Live 7 or 8 ???

Pisses me off this doesn't work!! :(