Search found 95 matches

by UnderwaterSunlight
Wed Jun 19, 2019 9:09 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Height of Arrangement Overview Not Restored with Set (Live 10.1)
Replies: 3
Views: 714

Re: Height of Arrangement Overview Not Restored with Set (Live 10.1)

I didn't have the H and W key status in mind. That's not what I meant. I mean the element ABOVE the arrangement that consists of one thin line for each respective track. The height of this element is not resized with the H key, but dynamically with the mouse. Will already confirmed that finding as a...
by UnderwaterSunlight
Thu May 30, 2019 7:54 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Height of Arrangement Overview Not Restored with Set (Live 10.1)
Replies: 3
Views: 714

Height of Arrangement Overview Not Restored with Set (Live 10.1)

As the thread title says:
Live 10.1 Doesn't Restore Vertical Height of Arrangement Overview With the Set.
(Here on MacOS with Live 10.1 Standard)

This is unexpected behavior:
A feature or a bug?
by UnderwaterSunlight
Thu May 30, 2019 7:46 pm
Forum: Feature Wishlist
Topic: Saving status of plugin window with the project
Replies: 6
Views: 1804

Re: Saving status of plugin window with the project

+999
This would be super helpful.
by UnderwaterSunlight
Tue May 28, 2019 2:01 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Anyone using iMac Pro on Live 10? Strange performance
Replies: 3
Views: 276

Re: Anyone using iMac Pro on Live 10? Strange performance

Josh,
are you using several of Native Instruments Reaktor 5 or Reaktor 6 instances in your set?
by UnderwaterSunlight
Thu May 09, 2019 3:34 pm
Forum: The Lounge
Topic: Live9 and Mojave?
Replies: 12
Views: 5234

Re: Live9 and Mojave?

Just wanted to chime in here: I have set up a clean install with my fresh Mac (see signature for specs) using Live 9.7.7 and Mojave 10.14.4 as I wanted to test out this combination before trialing Live 10 on this machine. The issues I get are as follows: 1) Projects load (relatively) slow, consideri...
by UnderwaterSunlight
Sun Feb 25, 2018 5:03 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: CPU usage in Live 10
Replies: 304
Views: 38339

Re: CPU usage in Live 10

I tested the CPU usage on my rig (see signature) using Live 10.0.1 trial: The Live 8 test set needed about the same CPU power as in L 9.7.6 x64, on this machine about 11% with L 10. I then used a set with many instances of "TrueVerb" (a Waves plugin) which ate only slightly more CPU cycles than L 9....
by UnderwaterSunlight
Tue Feb 13, 2018 3:53 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: User Remote Script has stopped working (Live 10.0.1 Trial)
Replies: 2
Views: 278

All is well again !!!

I just found out my Axiom was having problems. After I switched it off and on again and then set it to the correct preset, the erratic behavior came to an end. I found out it must be my controller because in Live 9 the same happened. So, from time to time the MIDI/USB controller may act up, necessit...
by UnderwaterSunlight
Tue Feb 13, 2018 3:20 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: User Remote Script has stopped working (Live 10.0.1 Trial)
Replies: 2
Views: 278

User Remote Script has stopped working (Live 10.0.1 Trial)

I use a well-maintained M-Audio Axiom Advanced (MK II) via USB with Live 10.0.1 trial. Today, all of a sudden in the middle of a session the User Remote Script seemingly stopped working. Notes are still transmitted to Live from my Axiom, but I can't use the Axiom buttons to arm or disarm tracks, for...
by UnderwaterSunlight
Sun Feb 11, 2018 7:06 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: L10: jBridge 32bit plugs: Sound, but GUI's all blank white!!
Replies: 2
Views: 446

Re: L10: jBridge 32bit plugs: Sound, but GUI's all blank white!!

Problem solved - I managed to run L 10 as administrator on my W7 machine.
All GUI's there - jBridge fully works now!

Thanks anyway Lalakulo.
by UnderwaterSunlight
Sun Feb 11, 2018 5:44 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Live not showing aupresets for Padshop Pro and P900
Replies: 6
Views: 650

Re: Live not showing aupresets for Padshop Pro and P900

I use Padshop Pro as well (gorgeous stuff, ain't it?). It DOES work as a VST2 plugin in Live 9 x64 under Windows 7, but I am testing it a t m also in L 10. Works too, but often some samples are missing. In Live 9 it needs to be in jBridge's auxhost64 for it to properly load/initialize parameters (ye...
by UnderwaterSunlight
Sun Feb 11, 2018 5:32 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: L10: jBridge 32bit plugs: Sound, but GUI's all blank white!!
Replies: 2
Views: 446

L10: jBridge 32bit plugs: Sound, but GUI's all blank white!!

Hello all, I (Windows 7 64 user) am trialing Live 10.0.1 x64 a t m. No crashes so far at all (well done Ableton), but: Despite L 10 not supporting 32 bit plugins, I tried the jBridge solution (which in L 9 works flawlessly) as I really need my 32 bit legacy plugins. I can hear sound out of my bridge...
by UnderwaterSunlight
Sat Apr 16, 2016 10:09 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: L9.6.1 released, but mapping devices to controls still buggy
Replies: 6
Views: 298

Re: L9.6.1 released, but mapping devices to controls still buggy

Thanks all.

Will have to test more as it is possible that it's a just problem of correctly understanding the matter.
by UnderwaterSunlight
Thu Apr 14, 2016 4:42 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: L9.6.1 released, but mapping devices to controls still buggy
Replies: 6
Views: 298

Re: L9.6.1 released, but mapping devices to controls still buggy

Well, I hear all of you...

But could at least someone tell me that the behavior exists on their computer as on mine? Anyone able to reproduce that situation?
by UnderwaterSunlight
Thu Apr 14, 2016 12:23 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: L9.6.1 released, but mapping devices to controls still buggy
Replies: 6
Views: 298

L9.6.1 released, but mapping devices to controls still buggy

Dear Ableton support and all users, let me outline how to replicate the bug that is still here in my 64bit Ableton 9.6.1 on Windows7: 1) Create 2 tracks (of any type). 2) Place any device on track 1. 3) Map that device's header (not the track header) to a hardware MIDI controller (I used a button on...
by UnderwaterSunlight
Wed Feb 03, 2016 4:11 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here
Replies: 787
Views: 185242

Re: LIVE 8 PERFORMANCE TEST - Results Here

Today L 9.6 is released. Therefore, I post anew. 1) Ableton Live CPU Meter = 10% 2) Laptop/Desktop = Turtle Silentium Desktop (manufactured by Grey in Germany) 3) Operating System = Windows 7 HP 64bit 4) Ableton Live version = 9.6 64bit 5) CPU Make, Model, and Speed = Intel i7-2600 Quadcore stock sp...