Search found 59 matches

by djholla
Tue Jul 07, 2009 9:49 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Ableton - any luck with the transpose clip bug?
Replies: 0
Views: 221

Ableton - any luck with the transpose clip bug?

The issue has been discussed in various posts but I'm just wondering if there has been any luck in diagnosing or fixing the transpose clip bug that affects the pitch of the first following non transposed clip (i.e. if one clip is transposed down to 12, the following clip at 0 will actually play at a...
by djholla
Thu Jun 25, 2009 11:31 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Props to Ableton for 8.0.4
Replies: 3
Views: 415

Re: Props to Ableton for 8.0.4

The only issues I still have are the transpose bug affecting clips following the transposed one, complex pro crashing Live, and dragging other set clips from the browser crashing Live and/or giving the not enough memory message now. No pops and clicks, latency or crashing using my VST's anymore. But...
by djholla
Tue Jun 23, 2009 7:37 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Props to Ableton for 8.0.4
Replies: 3
Views: 415

Props to Ableton for 8.0.4

I'm nervous to even say it out loud, but I think 8.0.4 is finally stable (at least for me here). Also rendering seems to be quicker as well. The only problems I still have is with complex pro crashing Live and the transpose clip bug still affecting the pitch of the first clip following the transpose...
by djholla
Mon Jun 22, 2009 2:07 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Live 8 crashes, I lose an hours work.
Replies: 18
Views: 2067

Re: Live 8 crashes, I lose an hours work.

Happens frequently to me as well.
by djholla
Mon Jun 15, 2009 2:36 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Live session crashed & won't open from saved undo history!
Replies: 2
Views: 665

Re: Live session crashed & won't open from saved undo history!

I forgot about this. I actually had to just start over. Probably not the news you wanted to hear VC, but I think that's most likely going to be your best option. Back up the undo.cfg file just in case and perhaps you can restore it with an updated version of Live in the future. Best of luck!
by djholla
Thu Jun 11, 2009 9:27 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: The Not Enough Memory Issue
Replies: 108
Views: 24803

Re: The Not Enough Memory Issue

I've run into this a ton as well. Ableton suggests to avoid the .als size getting too large by consolidating clips, but the problem I have found is that consolidating changes the sound of the audio by shifting the clips back in time just slightly - enough to noticeably change the sound. It's really ...
by djholla
Fri Jun 05, 2009 9:18 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Bug while copying a loop using cmd & drag on Mac
Replies: 1
Views: 211

Re: Bug while copying a loop using cmd & drag on Mac

Clips attaching to the mouse cursor is a known bug in all versions of Live 8. Please post here and keep the thread alive:

http://forum.ableton.com/viewtopic.php?f=2&t=112096
by djholla
Fri Jun 05, 2009 12:45 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Please help me recover a crashed project
Replies: 7
Views: 3088

Re: Please help me recover a crashed project

I ran into this exact same situation and unfortunately I just had to start over. Since it was never saved, there is little you can do. But first try to delete the Preferences.cfg file located in users>library>preferences>ableton>Live 8.0.3. It has enabled sets to open in the past for me that would c...
by djholla
Mon Jun 01, 2009 8:04 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Pitch of synth changes randomly
Replies: 2
Views: 1167

Re: Pitch of synth changes randomly

I have this problem too with Operator. It usually only happens if I have modulated the pitch wheel while playing on the midi keyboard or if the pitch bend envelope has automation somewhere. When playing new notes they will be randomly transposed but eventually return to normal by playing the midi cl...
by djholla
Thu May 28, 2009 1:30 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Live 8 help - rendered audio missing transients (w/ picture)
Replies: 4
Views: 408

Re: Live 8 help - rendered audio missing transients (w/ picture)

So I found a semi-solution: if I do not route each hi hat track to the bus, then the hi hats render as they should. But can anyone tell me why in the world if they are routed to the bus it does not render? I have the claps routed the exact same way and they come out just fine.
by djholla
Wed May 27, 2009 11:12 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Live 8 help - rendered audio missing transients (w/ picture)
Replies: 4
Views: 408

Re: Live 8 help please - rendered audio missing transients

Image

As you can see 2 layers of hi hat sounds route to the HH bus. It all plays perfect in Live 8 but as soon as I render it only the very first HH will play and the rest are barely audible.
by djholla
Wed May 27, 2009 10:47 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Live 8 help - rendered audio missing transients (w/ picture)
Replies: 4
Views: 408

Re: Live 8 help please - rendered audio missing transients

Actually listening to a rendered snip again the very first hi hat will play but the rest do not. Oh and I'm using audio samples, not midi.
by djholla
Wed May 27, 2009 10:42 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: Live 8 help - rendered audio missing transients (w/ picture)
Replies: 4
Views: 408

Live 8 help - rendered audio missing transients (w/ picture)

In Live 8.0.x when I render some songs certain transient elements are missing completely. For example, my current song is finally done and sounds perfect in Live but when I render it the hi hats are completely missing. If I render the hi hats by themselves they are super low and barely audible, yet ...
by djholla
Wed May 27, 2009 10:21 pm
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: CLIPS STILL STICKING TO MOUSE CURSOR IN 8.0.3!!!!!!!!
Replies: 47
Views: 7663

Re: CLIPS STILL STICKING TO MOUSE CURSOR IN 8.0.3!!!!!!!!

these aren't the droids you're looking for I know. My apologies Ableton. Last night I was really mad after this bug kept wrecking my workflow. It can just really get to you sometimes after it happens time and time again, and unfortunately this was the one avenue I had to vent to people that could d...
by djholla
Wed May 27, 2009 11:05 am
Forum: Users' Help Exchange - closed
Topic: CLIPS STILL STICKING TO MOUSE CURSOR IN 8.0.3!!!!!!!!
Replies: 47
Views: 7663

Re: CLIPS STILL STICKING TO MOUSE CURSOR IN 8.0.3!!!!!!!!

ABLETON????????? HELLO????? PLEASE. A RESPONSE IS MORE THAN DIGNIFIED. THIS IS A MASSIVE BUG.