Search found 23 matches

by frz001
Tue Jun 25, 2013 6:31 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: looper set & follow song tempo
Replies: 1
Views: 493

looper set & follow song tempo

Hi there, I am using 3 looper, each one on a independent track. I use the first one set on "set & follow song tempo", and the others on "follow song tempo". This works great, BUT ! when I want to start again (deleting all the loops on the 3 tracks to start something new), the song and the loopers st...
by frz001
Fri Mar 08, 2013 9:41 am
Forum: Max For Live
Topic: help monitoring midi in m4l
Replies: 3
Views: 408

Re: help monitoring midi in m4l

Hi again,
For those interested, I think I got my answer there (wich is in a few word : forget about the channel output of the ctlin box).
by frz001
Fri Mar 08, 2013 9:01 am
Forum: Max For Live
Topic: help monitoring midi in m4l
Replies: 3
Views: 408

Re: help monitoring midi in m4l

Ok, done. Thanks for the tip ;-)
by frz001
Thu Mar 07, 2013 9:37 pm
Forum: Max For Live
Topic: help monitoring midi in m4l
Replies: 3
Views: 408

help monitoring midi in m4l

Is there someone that can explain to me why, when using the m4l patch below, the midi channel stay on 1, even if the controller is on channel 4 (but in the same time, the box for ctrl change works ok, even for a controller on channel 4). I don't get it… <pre><code> ----------begin_max5_patcher------...
by frz001
Tue Aug 14, 2012 8:01 am
Forum: Max For Live
Topic: where are my virtual ports ?
Replies: 6
Views: 631

where are my virtual ports ?

Hi there,
I just realised that i have no "from max/msp1" and "to max/msp1" in my Live preferences.
And I have no idea why.
Any help appreciated.
by frz001
Sat Jul 16, 2011 7:42 pm
Forum: Max For Live
Topic: clip linker not working in 8.2.2, help needed
Replies: 17
Views: 1505

Re: clip linker not working in 8.2.2, help needed

I am back ;-) I still have a problem : as I normally do not use quantization, I did set quantization at the highest setting (1/32). But the patch become buggy when setting is higher than 1/8. I suppose it is too speed for the live.observer or something like that. If anyone could help, I would really...
by frz001
Fri Jun 10, 2011 6:51 am
Forum: Max For Live
Topic: Clip create/delete, wrong focus on clip slot? [solved]
Replies: 1
Views: 212

Re: Clip create/delete, wrong focus on clip slot? [solved]

Hi there,

I am interested in this, can you show a screen capture of the patch fixed ?
by frz001
Fri Jun 10, 2011 6:46 am
Forum: Max For Live
Topic: Bug live 8.2.2/m4l ?
Replies: 2
Views: 322

Re: Bug live 8.2.2/m4l ?

Hello there,
Cycling found out what the problem was :

In fact, the fired_slot_index is working ok in 8.2, whatever your quantization setting is on or off.
But in 8.2.2, if quantization is set to none, the fired_slot_index is not working anymore.
by frz001
Fri Jun 10, 2011 6:45 am
Forum: Max For Live
Topic: clip linker not working in 8.2.2, help needed
Replies: 17
Views: 1505

Re: clip linker not working in 8.2.2, help needed

Hello there,
Cycling found out what the problem was (thanks to them) :

In fact, the fired_slot_index is working ok in 8.2, whatever your quantization setting is on or off.
But in 8.2.2, if quantization is set to none, the fired_slot_index is not working anymore.
by frz001
Fri May 20, 2011 2:04 pm
Forum: Max For Live
Topic: clip linker not working in 8.2.2, help needed
Replies: 17
Views: 1505

Re: clip linker not working in 8.2.2, help needed

Unfortunatly, yes.
by frz001
Thu May 19, 2011 8:20 pm
Forum: Max For Live
Topic: clip linker not working in 8.2.2, help needed
Replies: 17
Views: 1505

Re: clip linker not working in 8.2.2, help needed

Ok, I did contact cycling.
I will tell you if they find the solution, in case someone has the same problem.
Thanks for your help.
by frz001
Thu May 19, 2011 6:26 pm
Forum: Max For Live
Topic: clip linker not working in 8.2.2, help needed
Replies: 17
Views: 1505

Re: clip linker not working in 8.2.2, help needed

Thanks for the tip 'right clic' to open max window, didn't know that. I did already uninstall max and reinstall but no changes. I just trashed the 'max5' folder. Is it enough, or are there any other files to delete ? Or any uninstaller. I reinstalled max from the same dmg file I got. Maybe I should ...
by frz001
Thu May 19, 2011 4:48 pm
Forum: Max For Live
Topic: Bug live 8.2.2/m4l ?
Replies: 2
Views: 322

Bug live 8.2.2/m4l ?

It seems I have a problem with 8.2.2 and m4l (last version) : I have some plugs that do not work in 8.2.2, but they work ok in Live 8.2 (see my previous post : http://forum.ableton.com/viewtopic.php?f=35&t=164051 ) I have m4l 5.1.8 running for both versions of Live. Does someone has the same kind of...
by frz001
Thu May 19, 2011 4:40 pm
Forum: Max For Live
Topic: clip linker not working in 8.2.2, help needed
Replies: 17
Views: 1505

Re: clip linker not working in 8.2.2, help needed

Yep, that confirm what I suspected : the problem doen't come from the plug but from the software.
Thanks for your help : at least, it helps me to know it is working in 8.2.2 for someone.
I think I will post about this problem.
Have a good concert !