Search found 689 matches

by chris vine
Mon Nov 02, 2020 8:19 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: GUI colors
Replies: 7
Views: 245

Re: GUI colors

Solved.

As soon as I chose force Live to use Integrated Graphics as opposed to NVIDIA, the wierdness went away.
by chris vine
Thu Oct 29, 2020 1:43 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: 10.1.13 download link?
Replies: 0
Views: 85

10.1.13 download link?

I would like to reinstall this version. Any later version takes ages to load a set containing video.

Download archive appears to have 10.0.6 or 10.1.25 only.

are there any other links to previous versions?

Many thanks
by chris vine
Wed Oct 28, 2020 11:16 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: GUI colors
Replies: 7
Views: 245

Re: GUI colors

+1
by chris vine
Wed Oct 28, 2020 4:41 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: GUI colors
Replies: 7
Views: 245

Re: GUI colors

That's the Live 10 Dark theme. So to continue the story - I had a similar problem with Live 9 today, after having Black screen and no boot up, right before an online gig...ugh. (Live 9 looking like a new installation and asking to authorize). Meanwhile, the Live 10 theme colors went back to normal. ...
by chris vine
Mon Oct 26, 2020 10:11 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: GUI colors
Replies: 7
Views: 245

Re: GUI colors

by chris vine
Mon Oct 26, 2020 1:14 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Video Issue: "..could not be read ..." HELP!!
Replies: 41
Views: 35165

Re: Video Issue: "..could not be read ..." HELP!!

Another item to note. With my aging system, video files won't import immediately to the timeline. After I click on them in the browser, it takes a minute for Live to read them, draw a waveform etc and only then it is possible to drag the clip into the arrange page. So if anyone is getting frustrated...
by chris vine
Mon Oct 26, 2020 12:44 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: GUI colors
Replies: 7
Views: 245

GUI colors

Quick question - I just installed 10.1.25 (after my previous version did a brain dump and appeared as a new installation, requesting authorisation 8O ) and all the dark themes are REALLY dark and clip colors are almost flourescent ( in the tweak options they go from super dark to super light and not...
by chris vine
Tue Oct 20, 2020 2:20 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Composing to Video - Out of Sync on Export
Replies: 8
Views: 312

Re: Composing to Video - Out of Sync on Export

Have you tried importing the video in another format? just a thought. I'm doing scene edits for a film in Ableton and the picture editor is sending me AAFs plus MOV video files. I put the MOV in the arrangement page, organise the audio clips and then export a WAV to send to the editor. No sync issue...
by chris vine
Fri Jun 26, 2020 2:12 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: video sync alternatives (Windows)
Replies: 7
Views: 2274

Re: video sync alternatives (Windows)

Another post on the forum mentioned specifying Integrated Video as preferred GPU for Live 10 (if you have an Nvidia card and nvidia control panel). https://forum.ableton.com/viewtopic.php?f=1&t=224675&start=30 I tried this and suddenly I could import video into L10. Took a bit longer to appear on th...
by chris vine
Fri May 15, 2020 11:03 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Live 10 CPU grumble
Replies: 0
Views: 191

Live 10 CPU grumble

Got tired of trying to solve the CPU meter spitting and glitching so put the same set into 9.7 32 bit. Totally stable. A live set that starts at 30% in L10 and then glitch spits up and down to 50% pretty soon in use, sits at 18% in L9 and goes up to 28% max. I know there are lots of variables, my sy...
by chris vine
Wed Apr 29, 2020 2:07 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Acceptable Video File Formats?
Replies: 8
Views: 5142

Re: Acceptable Video File Formats?

[jur] wrote:
Tue Apr 28, 2020 6:18 pm
Hey goals and guys,
We've swapped the recommended Windows Codec.
Can you try it out please?
thx
j
more detail please, J.
what? where? etc
by chris vine
Thu Apr 16, 2020 2:10 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Anyone used a KMI softstep 2 successfully with Live?
Replies: 3
Views: 1435

Re: Anyone used a KMI softstep 2 successfully with Live?

So what happens when you switch to Standalone mode within the editor?

http://forum.keithmcmillen.com/viewforum.php?f=10
by chris vine
Thu Apr 16, 2020 12:16 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: CPU usage mysteriously spiking high-end PC
Replies: 15
Views: 4608

Re: CPU usage mysteriously spiking high-end PC

I get spikes when running external monitors from the laptop that has Live on it. If I disconnect the monitors, spiking goes away. So have you looked at video card issues, something that may have changed after your reinstall?
by chris vine
Thu Apr 16, 2020 12:05 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Anyone used a KMI softstep 2 successfully with Live?
Replies: 3
Views: 1435

Re: Anyone used a KMI softstep 2 successfully with Live?

Yes, I use SS2 with Live, works fine. It's a bit clunky sometimes, software wise. If you have the LOAD message permanently showing, you need to reinstall the firmware. I have had that problem a few times - seemingly randomly. And the FW reinstall always fixed that. Standalone mode works OK for me. T...