All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Anyone else have novation impulse 49 issues?
PostPosted: Sun Mar 31, 2013 5:46 am 

Joined: Fri Jul 15, 2005 6:16 am
Posts: 4024
If I had any hair left, I'd be tearing it out!

a) live seems to want to "disconnect" with the I49 regularly. (i.e. I go to move the master fader and it won't work. that goes for all the controls)

b) I get the "gibberish" screen frequently (on the I49). When live is NOT used, this doesn't seem to happen much. But it's pretty much 100% of the time somewhere into a live session.

c) The tab/R + ctrl bug is apparently linked to this specific controller. I'll try my old m audio to confirm but that is pretty annoying.

d) Automap? Is that just a pos?

My specs are win7x64 and I have live 9.02 x64. I have tried the current automap 4.6 as well as the 4.7b (which seems to be better) Any thoughts welcome. I'm pretty much at my wits end with controllers.......I have an m audio that is a POS too.

_________________
Win7x64/Live Suite 9.1x64/PUSH/SSD for libraries and OS/ Impluse 49/automap/launchpad s
i74770/ Focusrite saffire 14/ 16GB ram/ lot's of vst goodies
48k/128 buffer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Anyone else have novation impulse 49 issues?
PostPosted: Sun Mar 31, 2013 9:41 am 

Joined: Mon Feb 22, 2010 4:50 pm
Posts: 11636
Location: MacAbleton Towers, sunny Manchester.
what is a pos?

_________________
Image
★ 140 PAGES OF FREE exclusive Ableton Live and Mac OS X tutorials ★ News, interviews, gear reviews ★ Productivity, ergonomics, mouse-free computing
"great site with clear instructions and i like it that you make it understandable" dwiddy
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Anyone else have novation impulse 49 issues?
PostPosted: Sun Mar 31, 2013 9:08 pm 

Joined: Fri Jul 15, 2005 6:16 am
Posts: 4024
probably not something I should say, but it's not good.

I just wanted to know if anyone else is having similar issues.

_________________
Win7x64/Live Suite 9.1x64/PUSH/SSD for libraries and OS/ Impluse 49/automap/launchpad s
i74770/ Focusrite saffire 14/ 16GB ram/ lot's of vst goodies
48k/128 buffer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Anyone else have novation impulse 49 issues?
PostPosted: Mon Apr 01, 2013 6:56 am 

Joined: Fri Jul 15, 2005 6:16 am
Posts: 4024
So, today I decided to work a bit more on another host and guess what? No issues. None. Zero. Zippo. Nadda.

I have no idea why, but this would "seem" to confirm there is something with live that is causing a problem. Considering that the "tab/rename" thing has been linked to this controller, I can only guess there is a correlation. :evil:

It CAN'T just be me. Either there is something wrong with my setup (always a possibility) or others should be having similar issues.

_________________
Win7x64/Live Suite 9.1x64/PUSH/SSD for libraries and OS/ Impluse 49/automap/launchpad s
i74770/ Focusrite saffire 14/ 16GB ram/ lot's of vst goodies
48k/128 buffer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Anyone else have novation impulse 49 issues?
PostPosted: Tue Apr 02, 2013 10:34 pm 

Joined: Fri Jul 15, 2005 6:16 am
Posts: 4024
I know I'm just talking to myself here :lol: but I believe this is triple confirmed to be an issue with live 9. I really wish people with impulses would chime in regardless of what version of the controller they are using. I think it's related to automap and live 9 hating each other. I don't know what other conclusion to draw because I just did a session in 8.4 and it was fine.

_________________
Win7x64/Live Suite 9.1x64/PUSH/SSD for libraries and OS/ Impluse 49/automap/launchpad s
i74770/ Focusrite saffire 14/ 16GB ram/ lot's of vst goodies
48k/128 buffer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Anyone else have novation impulse 49 issues?
PostPosted: Thu Apr 04, 2013 12:52 am 

Joined: Tue Apr 02, 2013 9:32 pm
Posts: 4
I haven't had any with mine. Not using automap though.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Anyone else have novation impulse 49 issues?
PostPosted: Fri Apr 05, 2013 6:12 am 

Joined: Fri Jul 15, 2005 6:16 am
Posts: 4024
I wonder if that is it.

_________________
Win7x64/Live Suite 9.1x64/PUSH/SSD for libraries and OS/ Impluse 49/automap/launchpad s
i74770/ Focusrite saffire 14/ 16GB ram/ lot's of vst goodies
48k/128 buffer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Anyone else have novation impulse 49 issues?
PostPosted: Fri Apr 05, 2013 6:34 am 

Joined: Sat Jul 07, 2012 5:55 am
Posts: 102
Mine is working fine.

_________________
Marat Bakirov

https://soundcloud.com/marat-bakirov


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Anyone else have novation impulse 49 issues?
PostPosted: Sat Apr 06, 2013 3:16 am 

Joined: Thu Aug 02, 2012 8:04 pm
Posts: 2
Its auto map i dont know why everytime i tried to use it it would crash or freeze all the time i deleted automap no issues. i have impulse hooked to a mac


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Anyone else have novation impulse 49 issues?
PostPosted: Mon Apr 08, 2013 6:40 am 

Joined: Fri Jul 15, 2005 6:16 am
Posts: 4024
it's just strange. live somehow disconnected itself (smartly??) from automap (just the keys work) and things are cool. I'm too old for this shit! :lol:

_________________
Win7x64/Live Suite 9.1x64/PUSH/SSD for libraries and OS/ Impluse 49/automap/launchpad s
i74770/ Focusrite saffire 14/ 16GB ram/ lot's of vst goodies
48k/128 buffer


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group