I upgraded to Melodyne editor now it's gone in Live?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Anubis
Posts: 1397
Joined: Wed Jul 07, 2004 1:06 pm
Location: Miami
Contact:

I upgraded to Melodyne editor now it's gone in Live?

Post by Anubis » Sun Jun 30, 2013 10:16 pm

I got Melodyne Essential a while back. It was listed in Live 9. When I did the upgrade to Melodyne Editor(today) now it's gone from Live 9! It shows up Presonus Studio 2 but not in Live 9? How do I get it back?
9.0.4 Suite-Samsung Chronos 7 laptop(17")-12GB RAM-Samsung 840 series SSD(250GB)-iPad2-Maschine-TouchAble-SaffirePro24-Saffire6USB-Komplete Audio 6-Axiom25-PCR300-Nocturn-LaunchPad-QuNeo-QuNexus
miTunes

darkenedsoul
Posts: 1223
Joined: Wed Jul 28, 2004 10:21 pm
Location: Massachusetts, USA
Contact:

Re: I upgraded to Melodyne editor now it's gone in Live?

Post by darkenedsoul » Mon Jul 01, 2013 2:57 am

Perhaps check the Melodyne forum or the Help pages off the main ableton site.
http://www.darkenedsoul.net - main website
Ableton Live 8.x/9.x : NI Komplete 8 : Home built 4690K 16GB 500GB SSD, 1TB 7200, 2x2TB.

sowhoso
Posts: 836
Joined: Thu Dec 27, 2007 1:14 am

Re: I upgraded to Melodyne editor now it's gone in Live?

Post by sowhoso » Mon Jul 01, 2013 4:04 am

uninstall melodyne and when you re-install make sure you choose to place the plugin .dll with all your other plugins

Anubis
Posts: 1397
Joined: Wed Jul 07, 2004 1:06 pm
Location: Miami
Contact:

Re: I upgraded to Melodyne editor now it's gone in Live?

Post by Anubis » Mon Jul 01, 2013 2:14 pm

sowhoso wrote:uninstall melodyne and when you re-install make sure you choose to place the plugin .dll with all your other plugins
I did just that and it worked. But the Presonus version is more tightly integrated into the program.
9.0.4 Suite-Samsung Chronos 7 laptop(17")-12GB RAM-Samsung 840 series SSD(250GB)-iPad2-Maschine-TouchAble-SaffirePro24-Saffire6USB-Komplete Audio 6-Axiom25-PCR300-Nocturn-LaunchPad-QuNeo-QuNexus
miTunes

joeyfivecents
Posts: 545
Joined: Fri Jun 25, 2004 3:18 am
Location: Augusta, GA USA
Contact:

Re: I upgraded to Melodyne editor now it's gone in Live?

Post by joeyfivecents » Mon Jul 01, 2013 7:54 pm

Anubis wrote:
sowhoso wrote:uninstall melodyne and when you re-install make sure you choose to place the plugin .dll with all your other plugins
I did just that and it worked. But the Presonus version is more tightly integrated into the program.
What does that have to do with anything? It's bundled with Studio One. Of course it's going to work a little differently there.
iMac, MacBook Pro, Live Suite, Reason, Logic Pro, Melodyne, FL Studio, iConnect Audio4+, Little Martin, ukelele, Fender Jaguar, pedalboard, amps, mics .
http://www.soundcloud.com/gradynickel

cuttingzinc
Posts: 24
Joined: Wed Nov 09, 2011 1:41 am

Re: I upgraded to Melodyne editor now it's gone in Live?

Post by cuttingzinc » Tue Aug 06, 2013 8:06 pm

This is now a known problem.

There are multiple reports of VST Melodyne Editor 2 not working with Ableton 9 even if it's installed correctly.

AU still works but there are obvious drawbacks to that.

I paid $349.00 for a piece of software, and I want it to f*cking work the way it claims it will.

Post Reply