(52868237) hotswap annoyance

Please join the new beta forum at https://ableton.centercode.com/login.html
Locked
peeddrroo
Posts: 4767
Joined: Fri Mar 26, 2004 10:25 pm
Location: France

(52868237) hotswap annoyance

Post by peeddrroo » Wed Jul 03, 2013 12:08 pm

- load a sample in Simpler
- click on the sample hotswap button
- click on any parameter (for instance "transpose")
=> it activates the hotswapping for the whole device (which was not my intent at all, i just wanted to transpose the sample)
and most importantly, if you use the arrows of your computer keyboard, you can't adjust the parameter you just clicked, you're just browsing through device presets.
that's a real workflow killer when you're going through lots of samples.

[mal]
Posts: 515
Joined: Wed Jun 20, 2012 10:51 am

Re: (52868237) hotswap annoyance

Post by [mal] » Thu Jul 04, 2013 12:55 pm

Hi Peeddrroo,

Have added a request for this. Thanks for bringing this up, and since it is a request, i will leave it open for others to share their opinion about this.

Best,
mads

peeddrroo
Posts: 4767
Joined: Fri Mar 26, 2004 10:25 pm
Location: France

Re: (52868237) hotswap annoyance

Post by peeddrroo » Fri Jul 05, 2013 7:44 am

thanks for taking this under your consideration.
but to me, not being able to change a parameter with the arrows as soon as i've clicked on it is not a request, it's a bug.

i just don't see the logic behind this "new feature": if i'm hotswapping a sample and want to change the volume/pitch, does that mean i want to hotswap the whole device? no, it means i want to change the volume/pitch. it should exit hotswapping straight on.

i hope this is not going to take months of decision taking to get fixed.

garyboozy
Posts: 2576
Joined: Mon Jul 16, 2007 12:27 pm
Location: UK
Contact:

Re: (52868237) hotswap annoyance

Post by garyboozy » Fri Jul 19, 2013 12:37 pm

if that's by design, it's a very odd choice. of what possible use would this be? :?
it should either stay on sample hotswap or exit out of it, rather than skip to device hotswap.

re:dream
Posts: 4554
Joined: Fri Dec 28, 2007 9:42 am
Location: Hoerikwaggo's sunset side...
Contact:

Re: (52868237) hotswap annoyance

Post by re:dream » Sat Jul 20, 2013 1:05 pm

Yup, it should be fixed.
i just don't see the logic behind this "new feature": if i'm hotswapping a sample and want to change the volume/pitch, does that mean i want to hotswap the whole device? no, it means i want to change the volume/pitch. it should exit hotswapping straight on.
Yes, it should either exit hotswapping completely
OR remain in hotswapping samples

peeddrroo
Posts: 4767
Joined: Fri Mar 26, 2004 10:25 pm
Location: France

Re: (52868237) hotswap annoyance

Post by peeddrroo » Tue Jul 23, 2013 10:21 am

this is so irritating.
dear ableton, can you please fix that asap?


Locked