New Knobs for Push... Where do I get them?

Come here to discuss Push with other users.
For tech support, please head to http://www.ableton.com/help
Post Reply
drez
Posts: 497
Joined: Tue Oct 28, 2003 10:23 pm
Location: Dallas, TX

New Knobs for Push... Where do I get them?

Post by drez » Wed Jul 30, 2014 6:31 pm

My cat gnawed on a couple of the knobs on my Push ( :x NO KITTY ITS A BAD KITTY <read in Cartman voice>). Has anybody had to get new ones and where did you get them?
http://www.twitter.com/dreznicek
http://www.soundcloud.com/dreznicek
MacBook Pro Retina Laptop, 2.7Ghz i7, 16Gig RAM, 500G SSD, Live 9, Push, Novation SL25 Mk2, iPad (TouchOSC, Lemur, Touch-Able), Reason

garyboozy
Posts: 2616
Joined: Mon Jul 16, 2007 12:27 pm
Location: UK
Contact:

Re: New Knobs for Push... Where do I get them?

Post by garyboozy » Thu Jul 31, 2014 4:02 pm

contact ableton about replacement knobs.
otherwise you'll have to get some standard D-shaft caps and hope the capacitive touch will work.
i tried replacing the Push knobs (just to test) with knobs from my other devices and none of them worked with the touch sensitivity.

Fritz609
Posts: 49
Joined: Tue Nov 19, 2013 6:00 pm

Re: New Knobs for Push... Where do I get them?

Post by Fritz609 » Sat Aug 02, 2014 7:16 pm

You'd think there would be a replacement parts link on their site. Especially when you have components on your machine that no one can really emulate in the aftermarket(Example...mpc-stuff)
I would also like to know because I've been looking to get creative with my push's drab cosmetic appearance. I would love it if ableton came with a maschine approach to their flagship product.

drez
Posts: 497
Joined: Tue Oct 28, 2003 10:23 pm
Location: Dallas, TX

Re: New Knobs for Push... Where do I get them?

Post by drez » Mon Aug 11, 2014 9:22 pm

Contacted support and they hooked me up. Now I have non chewed knobs!
http://www.twitter.com/dreznicek
http://www.soundcloud.com/dreznicek
MacBook Pro Retina Laptop, 2.7Ghz i7, 16Gig RAM, 500G SSD, Live 9, Push, Novation SL25 Mk2, iPad (TouchOSC, Lemur, Touch-Able), Reason


drez
Posts: 497
Joined: Tue Oct 28, 2003 10:23 pm
Location: Dallas, TX

Re: New Knobs for Push... Where do I get them?

Post by drez » Tue Aug 12, 2014 12:57 am

They didn't charge me. I think they felt bad because my cat was destructive. I mean... it wasn't MY fault :|
http://www.twitter.com/dreznicek
http://www.soundcloud.com/dreznicek
MacBook Pro Retina Laptop, 2.7Ghz i7, 16Gig RAM, 500G SSD, Live 9, Push, Novation SL25 Mk2, iPad (TouchOSC, Lemur, Touch-Able), Reason

irrelevance
Posts: 463
Joined: Tue May 20, 2008 7:31 pm

Re: New Knobs for Push... Where do I get them?

Post by irrelevance » Tue Aug 12, 2014 1:41 am

Glad the Abes were able to sort it for you. Cheeky feline! :D

TomViolenz
Posts: 6854
Joined: Mon Dec 13, 2010 6:19 pm

Re: New Knobs for Push... Where do I get them?

Post by TomViolenz » Tue Aug 12, 2014 8:29 am

drez wrote:They didn't charge me. I think they felt bad because my cat was destructive. I mean... it wasn't MY fault :|
So they send the whole encoder assembly, or just the caps?!

(If the former: You damn cat! I hate you stop chewing on the knobs of my Push. Off to call Ableton.... :twisted: )

drez
Posts: 497
Joined: Tue Oct 28, 2003 10:23 pm
Location: Dallas, TX

Re: New Knobs for Push... Where do I get them?

Post by drez » Tue Aug 12, 2014 2:32 pm

TomViolenz wrote:
drez wrote:They didn't charge me. I think they felt bad because my cat was destructive. I mean... it wasn't MY fault :|
So they send the whole encoder assembly, or just the caps?!

(If the former: You damn cat! I hate you stop chewing on the knobs of my Push. Off to call Ableton.... :twisted: )
Just the caps. My cat wasn't a thief, just hungry :wink:
http://www.twitter.com/dreznicek
http://www.soundcloud.com/dreznicek
MacBook Pro Retina Laptop, 2.7Ghz i7, 16Gig RAM, 500G SSD, Live 9, Push, Novation SL25 Mk2, iPad (TouchOSC, Lemur, Touch-Able), Reason

TomViolenz
Posts: 6854
Joined: Mon Dec 13, 2010 6:19 pm

Re: New Knobs for Push... Where do I get them?

Post by TomViolenz » Tue Aug 12, 2014 4:40 pm

drez wrote:
TomViolenz wrote:
drez wrote:They didn't charge me. I think they felt bad because my cat was destructive. I mean... it wasn't MY fault :|
So they send the whole encoder assembly, or just the caps?!

(If the former: You damn cat! I hate you stop chewing on the knobs of my Push. Off to call Ableton.... :twisted: )
Just the caps. My cat wasn't a thief, just hungry :wink:
Too bad, because mine is :twisted:

Still wonder what the whole assembly would cost (for all 8 ) and if I could give my old Maschine a nice upgrade this way :?

leida
Posts: 83
Joined: Mon Nov 05, 2012 10:34 am
Location: Grenoble, French alps

Re: New Knobs for Push... Where do I get them?

Post by leida » Sat Aug 16, 2014 8:37 pm

Hye
do you think these ones can be used ?

https://d16rm6ap8dyyo6.cloudfront.net/p ... 1398721319

Thanks

Post Reply