Software issue maybe

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
phil@40
Posts: 60
Joined: Sat Jan 09, 2016 3:36 pm
Contact:

Software issue maybe

Post by phil@40 » Thu Feb 07, 2019 7:27 pm

Hi I've just setup my new komplete kontrol a61 with the kontakt software etc and using monark and few others why when I play a sound I also hear a piano when I hit a key, doesn't matter what sound I choose there always seems to be a piano sound along with the sound I've chose,, why

Help

justanametouse
Posts: 103
Joined: Mon Feb 26, 2018 11:54 pm

Re: Software issue maybe

Post by justanametouse » Thu Feb 07, 2019 8:08 pm

This would be a question better suited for NIs user forums, as it is one of their products. However, a quick Google search came up with the following:

https://support.native-instruments.com/ ... d-Windows-

jestermgee
Posts: 3262
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: Software issue maybe

Post by jestermgee » Thu Feb 07, 2019 9:20 pm

Make sure you do not have Komplete Kontrol open in the background or a web browser open. Some have default MIDI input to play MIDI files.

phil@40
Posts: 60
Joined: Sat Jan 09, 2016 3:36 pm
Contact:

Re: Software issue maybe

Post by phil@40 » Thu Feb 07, 2019 9:33 pm

Hi guys all sorted and working thank you, another thing now in an where you choose inputs etc theres a huge list but no komplete kontrol a61.

What am I missing

Do I need some sort of script and if so where from

Thanks in advance

jestermgee
Posts: 3262
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: Software issue maybe

Post by jestermgee » Fri Feb 08, 2019 7:32 am

What version of Live do you have?

phil@40
Posts: 60
Joined: Sat Jan 09, 2016 3:36 pm
Contact:

Re: Software issue maybe

Post by phil@40 » Fri Feb 08, 2019 7:44 am

I'm currently using Ableton 9.7.7 and I still can't see my a61 in the list in preferences, I can see my other keyboard and akai mpk25 but no komplete kontrol a61

jestermgee
Posts: 3262
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: Software issue maybe

Post by jestermgee » Fri Feb 08, 2019 10:23 am

phil@40 wrote:I'm currently using Ableton 9.7.7 and I still can't see my a61 in the list in preferences, I can see my other keyboard and akai mpk25 but no komplete kontrol a61
Requirements for the A series are Live 10.05+ , It won't work under L9 as there were changes needed for it to work.

https://www.native-instruments.com/en/p ... fications/

phil@40
Posts: 60
Joined: Sat Jan 09, 2016 3:36 pm
Contact:

Re: Software issue maybe

Post by phil@40 » Fri Feb 08, 2019 11:14 am

Oh I didn't realise, will Ableton 10 live intro be enough

jestermgee
Posts: 3262
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: Software issue maybe

Post by jestermgee » Fri Feb 08, 2019 11:31 am

phil@40 wrote:Oh I didn't realise, will Ableton 10 live intro be enough
Should be, not 100% sure but hardware should work across all versions if the limits of Lite are all you need.

https://www.ableton.com/en/live/compare-editions/

Does say MIDI Remote Control is available in Intro so should sems you would be ok.

phil@40
Posts: 60
Joined: Sat Jan 09, 2016 3:36 pm
Contact:

Re: Software issue maybe

Post by phil@40 » Fri Feb 08, 2019 11:46 am

Hmmmmmmm I may contact native instruments

Post Reply