Bugfix update 6.0.7 online

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Friedemann
Posts: 425
Joined: Mon Jun 28, 2004 10:47 am
Location: Ableton Headquarter

Bugfix update 6.0.7 online

Post by Friedemann » Thu Apr 12, 2007 7:04 pm

Hi All,

the next bugfix update, Live 6.0.7 is online and can be downloaded via
www.ableton.com/downloads

Here is the change-log with respect to 6.0.5.

Best regards, Friedemann

============================================================

Improvements:

MIDI Controller surface support for Tascam's FireOne

Several help text corrections and translations




Bugfixes:

On a Mac, Live's window would be limited to a horizontal size
of about 4000 pixels only


Cropping a SD2 file would crash Live.
Note: Because Live does not create SD2 files,
sample creation actions like Reverse and Crop
produce Aiff files.


Using the arrow down key when the last scene was selected would not work properly.


Under certain conditions the context menu of an arranger
track could have the "Paste" command twice.


Under certain conditions, the Sampler instrument could
run into an invalid state depending on the loop settings.


Live would not allow to type values past the current end of the song
into the song position field in the transport bar.


Live would crash when opening a particular corrupt Live set.
Now it shows a message box.


Live would crash when deleting a track that contains a
muted clip with envelopes.


Under certain conditions Live would crash when rendering a
single track with a started session clip.


Under certain conditions the track status display shows "0:0"
for a running clip.


Dragging clips in the arranger and pressing Cmd-T (Mac) or Ctrl-T (Win)
to create a new track during dragging would cause Live to crash on mouse-up.


Under certain conditions Live could crash when receiving
MIDI remote data during particular actions.


Under certain conditions the LFO for a pitch modulation in
a Simpler or Sampler device could produce an invalid pitch
when the LFO was disabled.


Under certain conditions Live would freeze when entering a high
value (about 1000000 bars) for the song position


Live would crash when:
- creating an arranger MIDI clip and showing it in the detail view
- Selecting the numerator or denominator of the signature in the transport bar
- typing a new number, but not pressing enter
- clicking in the MIDI editor
Last edited by Friedemann on Thu Apr 12, 2007 10:24 pm, edited 1 time in total.
Friedemann Schautz
schautz@ableton.com

Poster
Posts: 8804
Joined: Sat Mar 05, 2005 2:21 am
Location: Amsterdam

Post by Poster » Thu Apr 12, 2007 7:47 pm

wow.. great news.. thanks..

b.t.w. shouldn't this be a sticky?
I hardly noticed it..

anti-banausic
Posts: 1609
Joined: Fri Jun 11, 2004 9:15 pm
Location: NYC

Post by anti-banausic » Thu Apr 12, 2007 7:51 pm

Poster wrote:wow.. great news.. thanks..

b.t.w. shouldn't this be a sticky?
I hardly noticed it..
Right, and what happened to 6.0.6? Jump right to 6.0.7?

Interesting.

Best,
AB
Macbook c2d 2.0, 2G RAM, 160G HD 5400 RPM, OSX(10.5.5), XP Home, LIVE6, BCR 2000, UC33e, Yamaha P-200, Logic Studio, KRK V6 II

Poster
Posts: 8804
Joined: Sat Mar 05, 2005 2:21 am
Location: Amsterdam

Post by Poster » Thu Apr 12, 2007 7:53 pm

anti-banausic wrote:Right, and what happened to 6.0.6? Jump right to 6.0.7?
probably copyright issues with Roland :wink:

Johnisfaster
Posts: 7251
Joined: Thu Sep 29, 2005 8:34 am
Contact:

Post by Johnisfaster » Thu Apr 12, 2007 8:46 pm

shouldn't this be an announcement or something?
It was as if someone shook up a 6 foot can of blood soda and suddenly popped the top.

Cryptic UK
Posts: 1505
Joined: Fri Aug 05, 2005 11:51 pm

Post by Cryptic UK » Thu Apr 12, 2007 9:44 pm

Johnisfaster wrote:shouldn't this be an announcement or something?
Yes I agree with John.
Drums

Friedemann
Posts: 425
Joined: Mon Jun 28, 2004 10:47 am
Location: Ableton Headquarter

Post by Friedemann » Thu Apr 12, 2007 10:26 pm

Now it is.

As regards 6.0.6: Sometimes we need to skip a version number because
we use it for example to mark a new Live Lite edition.

Best regards, Friedemann
Friedemann Schautz
schautz@ableton.com

Dj-Grobe
Posts: 812
Joined: Sun Mar 19, 2006 12:13 pm

Post by Dj-Grobe » Thu Apr 12, 2007 10:57 pm

Exelent !!
Thankyou BAlton guys : )

timothyallan
Posts: 5788
Joined: Wed Nov 24, 2004 11:05 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Post by timothyallan » Thu Apr 12, 2007 11:05 pm

it makes me feel better the more the numbers go up

longjohns
Posts: 9088
Joined: Mon Dec 22, 2003 3:42 pm
Location: seattle

Re: Bugfix update 6.0.7 online

Post by longjohns » Fri Apr 13, 2007 1:45 am

Friedemann wrote:Under certain conditions Live would freeze when entering a high
value (about 1000000 bars) for the song position
Who comes up with these scenarios? ;)

Johnisfaster
Posts: 7251
Joined: Thu Sep 29, 2005 8:34 am
Contact:

Re: Bugfix update 6.0.7 online

Post by Johnisfaster » Fri Apr 13, 2007 1:57 am

longjohns wrote:
Friedemann wrote:Under certain conditions Live would freeze when entering a high
value (about 1000000 bars) for the song position
Who comes up with these scenarios? ;)
seriously! somebody actually hit 1 mllion bars in a song and thought "hey why the hell did it freeze?" "maybe cause you're song is a freaking million bars long.."
It was as if someone shook up a 6 foot can of blood soda and suddenly popped the top.

earthlinger
Posts: 98
Joined: Thu Mar 30, 2006 12:19 pm
Location: lowlands

Post by earthlinger » Fri Apr 13, 2007 2:01 am

solved
----------------------------
lyingdyingwonderbody#2

mrweasel
Posts: 236
Joined: Mon Jan 09, 2006 4:30 pm

Post by mrweasel » Fri Apr 13, 2007 11:27 am

Thanks for adding the Faderfox support. I thought you'd never make it but you did. Fair play

jngpng
Posts: 146
Joined: Sun Oct 23, 2005 4:01 pm
Location: Helsinki

Post by jngpng » Fri Apr 13, 2007 2:37 pm

mrweasel wrote:Thanks for adding the Faderfox support. I thought you'd never make it but you did. Fair play
Eh? I don't see any mention of that in the patch-notes, nor any sign of it in the program.
----------------
Macbook Pro, Fireface 400, Analog Shit

snakedogman
Posts: 846
Joined: Mon Jan 29, 2007 11:04 pm
Location: the Netherlands

Post by snakedogman » Fri Apr 13, 2007 2:54 pm

probably being sarcastic there ;)

Post Reply