Search found 299 matches

by nc2010
Mon Oct 21, 2019 9:10 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Record automation of AutoFilter cutoff (Group) in Session view
Replies: 4
Views: 99

Re: Record automation of AutoFilter cutoff (Group) in Session view

I've already used Dummy clips (as shown in this tutorial), but I don't see how to use them in this context.

How to record automation of an "Auto filter" applied to a group, in Session View?
by nc2010
Fri Oct 18, 2019 2:15 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Record automation of AutoFilter cutoff (Group) in Session view
Replies: 4
Views: 99

Record automation of AutoFilter cutoff (Group) in Session view

I have an Auto Filter effect for a group.
I'd like to record a 8-bar automation on the cutoff in Session View.

How to do that?

I know how to do it in Arrangement mode, I know how to do it in Session mode for Track clips, but not for an effect applied to a group.
by nc2010
Thu Oct 10, 2019 10:09 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: live.exe project.als --export project.wav (render from command line)
Replies: 1
Views: 630

live.exe project.als --export project.wav (render from command line)

Hello,
I'd like to reexport into WAV or MP3 hundreds of old projects, is there a way to do this:

Code: Select all

live.exe project1.als --export export1.wav --from 00:00,000 --to 03:38,000
?

this would be very cool!

see you
by nc2010
Tue Oct 08, 2019 6:40 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: What did change about audio IO between Live 9.6 (working) and Live 9.6.1 (glitches)?
Replies: 7
Views: 409

Re: What did change about audio IO between Live 9.6 (working) and Live 9.6.1 (glitches)?

Release notes are here: https://www.ableton.com/en/release-notes/live-9/ If you scroll down to 9.6.1, it does appear that the audio engine was tweaked a bit between 9.6 and 9.6.1 .... maybe it’s time to revisit that tweaking? Yes indeed. How do you think I could ask the development team how to temp...
by nc2010
Fri Oct 04, 2019 8:06 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: What did change about audio IO between Live 9.6 (working) and Live 9.6.1 (glitches)?
Replies: 7
Views: 409

Re: What did change about audio IO between Live 9.6 (working) and Live 9.6.1 (glitches)?

Maybe worth checking your windows 10 settings, as there have been some pretty major updates during that time, some which reset certain settings. Especially power management. I'm on Windows 7. As mentioned in the first post of this thread, I have already done this: I have already tried all the commo...
by nc2010
Fri Oct 04, 2019 3:51 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: What did change about audio IO between Live 9.6 (working) and Live 9.6.1 (glitches)?
Replies: 7
Views: 409

Re: What did change about audio IO between Live 9.6 (working) and Live 9.6.1 (glitches)?

Many important changes happened between 9.2 and 9.5. You can check the release notes . I have now identified the problem between 9.6 and 9.6.1. Do you know how can I find a more detailed report about the potential problem? Or how I could contact the development team to make them aware of the proble...
by nc2010
Thu Oct 03, 2019 11:39 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: What did change about audio IO between Live 9.6 (working) and Live 9.6.1 (glitches)?
Replies: 7
Views: 409

What did change about audio IO between Live 9.6 (working) and Live 9.6.1 (glitches)?

Hi, With Live 10.0 + Windows 7 x64 + MOTU Audio ASIO (latest driver) on 828 mk3 Hybrid connected as USB, I had this problem: 1) Start a new project 2) Play a sine440Hz.wav on Track1 or any other sound that lasts a few seconds, so that you can easily notice small glitches / audio dropouts 3) Do CTRL+...
by nc2010
Tue Oct 01, 2019 2:29 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Assign PLAY / STOP to the same button
Replies: 1
Views: 102

Assign PLAY / STOP to the same button

Hello,
I'd like to assign a single button of my Launchpad (or any other controller) to:

* PLAY (if it is currently stopped), or PLAY from 1.1.1
* STOP (if it is currently playing)

Any idea about how to do this?

Thanks!
by nc2010
Sat Sep 28, 2019 4:30 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Always a 30 ms latency when audio clip is recorded (Solved)
Replies: 8
Views: 258

Re: Always a 30 ms latency when audio clip is recorded (Solved)

[jur] wrote:
Fri Sep 27, 2019 5:25 pm
Cool that you've found a workaround but that still doesn't explain why you had this much latency.
Here are more details:

Abandoned method (that caused the latency):

Image

Solution:

Image
by nc2010
Fri Sep 27, 2019 4:29 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Always a 30 ms latency when audio clip is recorded (Solved)
Replies: 8
Views: 258

Re: Always a 30 ms latency when audio clip is recorded

Solved! In fact I used a specific routing inside Ableton (tracks rerouted to a group, and then this group used as an input for other tracks :lol: a complex thing, and this introduced latency). Now solved by using this setting on my MOTU: https://gget.it/ddul/1.png Now I can enable all inputs on MIX ...
by nc2010
Fri Sep 20, 2019 7:58 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Always a 30 ms latency when audio clip is recorded (Solved)
Replies: 8
Views: 258

Re: Always a 30 ms latency when audio clip is recorded

Maybe it comes from MIDI...
When I play synth, the latency is nearly 0 (monitoring off), and maybe ~10ms or 15ms if monitoring is on
by nc2010
Fri Sep 20, 2019 6:38 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Always a 30 ms latency when audio clip is recorded (Solved)
Replies: 8
Views: 258

Re: Always a 30 ms latency when audio clip is recorded

No, no plugin. It's an empty project except one track armed for recording.

So the consequence is currently that I have to manually crop all clips after recording...