Search found 26 matches

by Kid Blast
Tue Apr 21, 2020 4:55 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Audio inputs not working, yet outputs working fine???
Replies: 16
Views: 6483

Re: Audio inputs not working, yet outputs working fine???

I have even installed Ableton Live, the MOTU and MX-1 drivers on another partition and they work fine, as well as with the internal microphone, but for some reason on my main studio partition the internal microphone doesn't even register with Ableton Live. So frustrating. I'll email support. Thanks ...
by Kid Blast
Tue Apr 21, 2020 2:07 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Audio inputs not working, yet outputs working fine???
Replies: 16
Views: 6483

Re: Audio inputs not working, yet outputs working fine???

But in this case the MX-1 is the sound card sending audio in, but it isn't registering in Ableton Live, just like the audio in from the MOTU box isn't registering in Ableton Live, which makes me think it is something else? Especially as when I use both the MX-1 and the MOTU box as audio interfaces t...
by Kid Blast
Tue Apr 21, 2020 11:54 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Audio inputs not working, yet outputs working fine???
Replies: 16
Views: 6483

Re: Audio inputs not working, yet outputs working fine???

I don't think it is the interface, as my Roland MX-1 set up as the interface doesn't work either. Is it worth me doing a full reinstall of Ableton Live? https://i.ibb.co/87Fj9Dk/Audio-prefs.jpg https://i.ibb.co/xHSLyRc/Input-configuration.jpg https://i.ibb.co/gDdyBmr/Input-channel-settings.jpg
by Kid Blast
Sun Apr 19, 2020 5:40 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Audio inputs not working, yet outputs working fine???
Replies: 16
Views: 6483

Re: Audio inputs not working, yet outputs working fine???

As you can see below the MOTU Ultralite and MX-1 appear to be set up correctly, but on the inputs for both of them the faders are locked to the left and greyed out, so I can't adjust them, and I can't click the Mute or Thru boxes either. https://i.ibb.co/Tv55NkG/MOTU-inputs.jpg https://i.ibb.co/DMYS...
by Kid Blast
Sat Apr 18, 2020 1:45 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Audio inputs not working, yet outputs working fine???
Replies: 16
Views: 6483

Re: Audio inputs not working, yet outputs working fine???

I have tried this with another audio interface, this time my Roland MX-1, but it is not receiving audio from this either, and I have correctly configured all of the inputs in the audio preferences. I can only surmise that this is a problem with Ableton Live rather than the audio interfaces. Has anyo...
by Kid Blast
Fri Apr 03, 2020 12:54 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Audio inputs not working, yet outputs working fine???
Replies: 16
Views: 6483

Re: Audio inputs not working, yet outputs working fine???

Sorry for bumping this, but I'm desperate to get to the bottom of this problem
by Kid Blast
Mon Mar 30, 2020 10:18 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Audio inputs not working, yet outputs working fine???
Replies: 16
Views: 6483

Audio inputs not working, yet outputs working fine???

I have a MOTU Ultralite Mk3 Firewire interface set up as an input and output device in the audio preferences of Ableton Live. All audio inputs and outputs are correctly configured in the Ableton Live preferences (see attached photo). When I connect mics or instruments to the inputs I can see the sig...
by Kid Blast
Mon Sep 23, 2019 3:47 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Ableton Live as slave to Toraiz Squid question
Replies: 0
Views: 317

Ableton Live as slave to Toraiz Squid question

Do you any of have the Pioneer Toraiz Squid sequencer? When I connect my laptop to it via usb, open Ableton Live 10, and select the EXT button in the top left, it syncs to it, but the beat takes 8-16 steps to get tight to the rhythm, and then when it does hold time it is delayed quite significantly ...
by Kid Blast
Thu Oct 25, 2018 5:10 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Anyone used the DJS-1000 with Live 10?
Replies: 0
Views: 515

Anyone used the DJS-1000 with Live 10?

I am trying to midi my DJS-1000 up to my hardware/software setup, via midi (the din plug, and/or the USB connection). Is it possible to midi it up or sync it up somehow so that it starts when I press play on my sequencer? I can do it manually, but that's not ideal. I have set it up on it's own midi ...
by Kid Blast
Mon Feb 19, 2018 8:55 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Why does the Roland TR-8 not play in real time or record in
Replies: 1
Views: 964

Why does the Roland TR-8 not play in real time or record in

I have my TR-8 set up as the audio device, but it will not play in real time or record in real time. When I try to compensate for the latency with the Track Delay, I get it set right and then a few seconds later, or if I’m lucky a whole minute later it suddenly jumps out of time and needs resetting ...
by Kid Blast
Wed Dec 20, 2017 6:39 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Ableton live external inst MKS50 - problem with CTRLR plugin
Replies: 1
Views: 500

Ableton live external inst MKS50 - problem with CTRLR plugin

I have bought the MKS50 PG300 programmer panel for CTRLR, but have absolutely no idea how to set it up as a vst in Ableton Live. I have read all sorts of stuff both on here and on the CTRLR forums, but just can not get it to work. I am running Ableton Live 9 on a macbook running OS X 10.11.6 (El Cap...
by Kid Blast
Sun Dec 17, 2017 7:14 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Automation with a Roland Alpha Juno?
Replies: 14
Views: 5032

Re: Automation with a Roland Alpha Juno?

I controlled an MKS-50 and succesively a roland alpha juno 2 with ableton via ctrlr panel, the PG-300 emulation for 2 years until I sold them. You just need a midi track dedicated to the ctrlr plugin, which translates SysEx in CC. --> you'll need a multiclient midi interface or a dedicated midi int...
by Kid Blast
Thu Oct 06, 2016 7:25 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Mac OS aggregate device for Live
Replies: 4
Views: 1744

Re: Mac OS aggregate device for Live

Thanks people, I will have another look at it with the advice from you all, and see if I can sort it out
by Kid Blast
Mon Oct 03, 2016 5:20 pm
Forum: Music and Audio Production
Topic: Mac OS aggregate device for Live
Replies: 4
Views: 1744

Mac OS aggregate device for Live

I am using a Macbook Pro running OSX 10.9.5 with a 2.8GHz Intel Core i7 with 16GB RAM, and my main sequencer is Ableton Live 9. I am trying to create an aggregate audio device with my MOTU Ultralite, Roland Aira devices (TB-3, TR-8 and System 1m), and my Pioneer DJM2000 nexus. The reason I want to u...
by Kid Blast
Sun May 10, 2015 9:25 am
Forum: Music and Audio Production
Topic: Roland MKS 50 as external device issue
Replies: 2
Views: 895

Roland MKS 50 as external device issue

I am running Ableton Live 9.1.8 on a Macbook Pro with OS X 10.9.5, 2.8GHz and 16GB ram. My MIDI chain is as follows:- • MOTU out>Komplete Kontrol S61 kbd in • Komplete Kontrol S61 kbd out>TR8 in • TR8out>TB3 in • TB3 out>midi merge 1 in A • PG300>midi merge 1 in B • Midi merge 1 out AB 1>Roland MKS5...